Találd meg az utad! Állásbörze a megváltozott munkaképességűekért

állásbörze

A Lépéselőny Egyesület április 15-én Rehabilitációs Állásbörzét szervezett a DAB Székházban. Az érdeklődőket tizenegy kiállító várta a legfrissebb álláslehetőségekkel. Közel nyolcvan álláskereső látogatott el a helyszínre.

A munkáltatók a legváltozatosabb állásokkal várták a megváltozott munkaképességű, hátrányos helyzetű személyeket. Szellemi és fizikai munka közül egyaránt válogathattak: varrónő, árufeltöltő, titkárnő, lapterjesztő, portás, pénztáros, recepciós, bolti eladó, területi képviselő, masszőr és sok más munkakört ajánlottak a cégek, szervezetek.

állásbörze

Az állásbörzét megelőzően, munkatársunk Bodnár Erika helyszíni felkészítő tréninget tartott az álláskeresőknek. Egy rövid kisfilmet vetített le, azzal a célzattal, hogy a munkavállalók minél pozitívabb képet kapjanak az álláskeresés folyamatáról. Kiemelte, hogy a megváltozott munkaképesség ellenére szükséges a megfelelő hozzáállás nem csak a munkavállaló, hanem a munkáltató részéről is. Többek közt ezt szolgálta az állásbörzét megelőző fórum, amelyet a munkáltatók részére tartottunk.

A felkészítést követően az álláskeresők személyesen elbeszélgettek a munkáltatókkal, átadták önéletrajzukat, információt kaptak a lehetőségekről. Kiválaszthatták a számukra legideálisabb, legtesthezállóbb állást.

Pozitív tapasztalat, hogy egyre több munkáltató foglalkoztat megváltozott munkaképességű személyeket. A foglalkoztatás által javul a megváltozott munkaképességű személy önértékelése, önbizalma erősödik, ezáltal értékes, hasznos embernek érzi magát. A civil szervezetek is sokat tesznek azért, hogy a megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő embereket a társadalom egyenrangú állampolgároknak fogadja el. Az általunk szervezett Állásbörze is e célt szolgálja.

Köszönjük a munkáltatóknak, hogy részt vettek Rehabilitációs Állásbörzénken, hozzájárulva az álláskeresők elhelyezkedési esélyeinek növeléséhez.

2015.04.17.