Küldetésünk

A Lépéselőny Közhasznú Egyesület főként a munkanélküliek és a teljes értékű, valamint a megváltozott munkaképességű álláskeresők re-integrációjával foglalkozó civil szervezet, amely a társadalmi felelősségvállalás és esélyegyenlőség jegyében elkötelezett híve a személyek munkaerőpiacról való kiszorulása megakadályozásának.

 2002 óta fáradozunk a munkaerő-piaci helyzet javításán Debrecen és térségében, környező településein, valamint tágabb dimenzióban egész Hajdú-Bihar megyében és az Észak-Alföldi Régióban.

Missziónknak tekintjük az európai szintű tanulás és munka szolgálatát, hogy helyzetbe, „lépéselőnybe” hozzuk a leghátrányosabb helyzetű munkavállalókat (pályakezdők, kismamák, alacsonyan képzettek, megváltozott munkaképességűek, romák stb.).

Térségi, illetve szakmai szempontok mentén kötődünk a munka világához, a társadalmi esélyegyenlőség megteremtéséhez, a humánerőforrás fejlesztéshez, amely alapelveket már egyesületünk Alapszabályában is rögzítettük:

Küldetésünk lépéselőnyben lenni az események előtt

„Küldetésünk férfiak és nők esélyegyenlőségének biztosítása a munkaerőpiacon; a munkaerőpiac keresletének megfelelő készségek erősítése, fejlesztése az egyénben; Atipikus foglalkoztatási formák elterjesztése”.

Egyesületünk nevéhez köthető a Debreceni Foglalkoztatási Központ (Debrecen, Csap u. 36.) létrehozása, aminek ötlete teljesen civil kezdeményezés, s mára már sikeresen megvalósított, teljesen akadálymentesített „főhadiszállásunk”, ahol operatív munkavégzésünk zajlik.

A SIKK (Segítők Innovatív Közössége Közhasznú) Egyesülettel, mint partnerszervezetünkkel közösen osztozunk az épületen.

Tevékenységünk kezdetben az inaktív nők ismételt munkába állásának megkönnyítése volt, amely most már – felismerve a társadalmi igényt – kiterjedt a hátrányos helyzetű álláskeresők segítésére különféle szolgáltatásokkal.

Egyéni tanácsadással, álláskeresési tippekkel, munkaerő közvetítéssel próbáljuk segíteni a hozzánk fordulókat. Szakmai munkánk ebben a tekintetben többször „Jó gyakorlat” elismerésében részesült.

(Bővebben a személyeknek szóló szolgáltatásainkról az “Álláskeresőknek” menüpontban és alpontjaiban olvashatnak.)

Mindezek mellett komplex szolgáltatásokat nyújtunk a szervezetek és vállalkozások részére. Munkatársaink magasan képzett, empatikus készséggel és hivatástudattal rendelkező személyek, akik életcéljuknak választották foglalkozásukat.

Küldetésünk, hogy civil erőként az állami és piaci szervekkel együttműködve olyan régiós szolgáltatók legyünk, ahol a civil eszköztár, rugalmasság és a szakmai hozzáértés is jelen van. A Foglalkoztatási Központ segítségével az eddig is eredményes munkát korszerű körülmények között tudjuk működtetni.


Nyilvántartó bíróság: Hajdú-Bihar Megyei Bíróság (Debrecen)
Társadalmi szervezet nyilvántartási száma: 2578
Bejegyző határozat száma: Tpk. 62578/2002/4
Magán munkaközvetítői nyilvántartási szám: 7498-3/2009-5600

Rehabilitációs lajstromszám: 0182-00 (Debrecen), 0182-01 (Hajdúsámson)
Védett műhely nyilvántartási szám: RAT-20/2013

Elnök: Huri Beáta

 

Rehabilitációs akkreditációs tanúsítvány

Védett műhely nyilvántartásba vételi igazolás

Munkaközvetítő engedély

Nyilvántartásba vétel


Elérhetőségeink:

Lépéselőny Közhasznú Egyesület
(Debreceni Foglalkoztatási Központ)
4026 Debrecen, Csap u. 36.
Telefon/fax: +36 52/787-777, Mobil: +36 20/577-7863
E-mail: foglalkoztatasikozpont@gmail.com