Adománydoboz program

Képkivágás

A Lépéselőny Egyesület főként a munkanélküliek és a teljes értékű, valamint a megváltozott munkaképességű álláskeresőknek segít az elhelyezkedésben. 2002 óta fáradozunk a munkaerő-piaci helyzet javításán Hajdú-Bihar megyében és az Észak-Alföldi Régióban. Célcsoportunk: pályakezdők, kismamák, alacsonyan képzettek, megváltozott munkaképességűek, romák, hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő személyek. 2016 februárjában elindítottuk adománydoboz programunkat, amelynek segítségével a fogyatékkal élőket szeretnénk támogatni.

Debrecen belvárosában működtetjük a Szivárványház Fogyatékos Személyek Nappali Ellátó Intézményét, amelynek elsődleges és alapvető feladata a fogyatékossággal élő emberek hátrányainak enyhítése, esélyegyenlőségük megalapozása, a társadalom szemlétének megváltoztatása. A nappali ellátásban részesülő személyre egyéni gondozási tervet készítünk. Ez magában foglalja a gondozottak igényeinek és szükségleteinek megfelelő szakszerű ápolási-gondozási feladatok folyamatos ellátását. Igénybe vehető szolgáltatásaink között egyéni pszichológiai tanácsadás, egyéni-és csoportos életvezetési tanácsadás, lélekszerda, konfliktuskezelési, személyiségfejlesztő tréning, kreatív műhely, filmklub is található. A Szivárványház tagjai kirándulásokon, kulturális programokon is részt vesznek.

Az egyesület 2012 óta valósít meg rehabilitációs programokat

Megváltozott munkaképességű és fogyatékos személyek képzése és foglalkoztatása céljával. A foglalkozási rehabilitációs szakmai program célja, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalói csoportok foglalkoztatási helyzetét elemezze, felmérje, és az adott szervezeti keretek sajátosságaira figyelemmel meghatározza a foglalkoztatottak rehabilitációjának megteremtéséhez szükséges célokat, valamint az azok eléréséhez szükséges eszközöket. Védett műhely keretében munkakipróbálást, valamint a munkagyakorlat szerzés keretében munkalehetőségeket is biztosítunk. Különböző tanácsadások segítségével –munkatanácsadás, rehabilitációs tanácsadás, pszichológiai tanácsadás, pályaorientációs tanácsadás, csoportfoglalkozások, álláskeresési tanácsadás- fejlesztjük a hozzánk fordulók tudását, hogy magabiztosabbak, sikeresebbek legyenek a munkaerő-piacon.

A szakmai tudás támogatása mellett odafigyelünk az egyesületet felkeresők lelki fejlődésére is.  Lélekszerda programsorozat heti rendszerességgel várja mindazokat, akik érzelmi-és értelmi intelligenciájukat tudatosan szeretnék fejleszteni. Szakpszichológus segítségével járjuk körbe azokat a témákat, problémaköröket, amelyekkel a mindennapokban szembesülünk: úgy, mint a gyász feldolgozása, a szeretet megélése, önuralmunk, akaraterőnk fejlesztése, az ünnepnapok megélése, testünk kommunikációja és sok egyéb hasznos, informatív témakör.

Hosszú távú célunk

az említett tevékenységek, programok támogatására fordítani minden befolyt adományt és jótékony felajánlást, az esélyegyenlőség megteremtése érdekében.

Rövid távú célunk

 egy családi nap megszervezése, ahol egészségesek-és fogyatékkal élők számára biztosítunk egészségügyi szaktanácsadást (vércukor, testzsír, vérnyomás, testsúly mérés), szórakoztató, közösségépítő programokkal pedig közelebb hozzuk egymáshoz a résztvevőket.

Az eddigi eredmények is azt mutatják, hogy a hozzánk fordulóknak szükségük van egy olyan közösségi térre, ahol lehetőségük adódik a szellemi-és lelki fejlődésre. Ezt szeretnénk számukra továbbra is biztosítani, hiszen minden segítség számít.

Bővebb Információ Losonczy Auréltól kérhető a 20/252-3570-es telefonszámon.

Köszönjük a támogatást! 

ABC Élelmiszerbolt
Debrecen, Verecke utca
Bajcsy Bútor
Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky. u. 15.
COOP Élelmiszerüzlet
Debrecen Mátyás király utca 66.
Csongrádi Zita (fodrász)
Debrecen, Domokos Lajos u. 4.
Ikon Étterem
Debrecen, Piac utca 23.
Kiss Bútor
Debrecen, Arany János u. 24.
Kígyó patika
Debrecen, Széchenyi u. 1
Óriás hamburger és gyros center
Debrecen, Péterfia u. 42-44.
Péterfia Rock Söröző
Debrecen, Péterfia u. 42-44.
Pepsi bár
Debrecen, Darabos utca 12.
Sahara Keleti fűszer és élelmiszerbolt
Debrecen Péterfia u. 59.
Szent György Gyógyszertár
Debrecen, Bethlen utca 11-17.
Drink-Port Kft.
Debrecen, Diószegi út 22/C.