Miért hasznos álláskeresési tanácsadásunk és miért szavazz egyesületünkre?

szavazz

Egyre több szavazatot kapunk, keresd meg te is a legmegfelelőbb helyet zsetonodnak TESCO-s vásárlásaid során. Ha úgy döntesz, hogy egyesületünk urnájába dobod, a hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedésének esélyeit javítod.

A Lépéselőny Egyesület munkaerő-közvetítési területének feladata a hátrányos helyzetű, illetve a megváltozott munkaképességű álláskeresők felkészítése, fejlesztése. Munkatársunk, Bodnár Erika, rehabilitációs mentorként támogatja a munkavállalókat céljaik elérésében. A cikkből kiderül, hogy milyen módszerekkel készítjük fel az álláskeresőket arra, hogy kilépjenek a nyílt munkaerő-piacra.

Miben segít rehabilitációs mentorunk?

A rehabilitációs mentornak többrétű feladata van. Az elsődleges, hogy irányt mutasson és segítséget nyújtson a megváltozott munkaképességű dolgozóknak, ha kell, szociális területen segítsen, tanácsokat adjon. Egyéni tanácsadásokkal segítek, hogy sikeresebbek legyenek mind önértékelésben, mind munkavállalás szempontjából.

Elégedett vagy az Önéletrajzoddal?

Munkatársunk olyan önéletrajzok megírásában segít, amelyek felkeltik a munkáltató figyelmét, hiszen egy önéletrajz akkor jó, ha egyénre szabott. A készségek, önértékelés tisztázása is lehet szempont egy álláskereső támogatásában. Nagy lépés, ha bekerül a jelölt az állásinterjúra. Ilyenkor mentorunk segít a felkészülésben. Sok emberrel előfordul, hogy több képesség van benne, mint amit egy állásinterjún mutat magából, ahol nagyon izgul. Lehetőséget biztosítunk próbainterjúra, ezáltal láthatjuk, hogy melyik területeket kell erősíteni az álláskeresőnél.

Milyen képzéseket kínálunk számodra?

Vannak olyan tréningeink, amelyek különböző készségeket fejlesztenek, például digitális írástudás, ECDL képzés. Nők részére kifejlesztett Anyaerő- munkaerő tréninghez is kapcsolódtunk, amelyen belül szintén a kommunikációs-és álláskeresési technikák erősítésére fektettünk hangsúlyt.

Megváltozott munkaképességű vagy?

Védett Műhelyünk a megváltozott munkaképességűek életében magabiztosságot növelő munkahely és munkalehetőség, amiben ők is sikeresnek érezhetik magukat. Ugyanúgy dolgozhatnak, mint egészséges társaik, tapasztalatot szerezhetnek, nyilván védett körülmények között. Vannak munkafolyamatok, szituációs helyzetek, amiket gyakorolhatnak egy közösségben, kipróbálhatják milyen csapatban dolgozni. A Védett Műhelyre tekinthetnek ugródeszkaként, ahhoz hogy sikeresen el tudjanak helyezkedni a jövőben a nyílt munkaerő-piacon.

Támogass szavazatoddal a TESCO áruházakban, május 11-június 7 között. Célunk többek közt az álláskeresők szakmai tudásának fejlesztése és sikeres elhelyezése a számukra megfelelő munkahelyen.

2016.05.14.