Sikeres volt az Állásbörze a Debreceni Egyetemen idén is

az Állásbörze területén megjelent Lépéselőny egyesületünk önkénteseiA Debreceni Egyetemen idén is megrendezték a már évről-évre hagyományossá vált Állásbörzét. A Lépéselőny Egyesület is részt vett az eseményen, az érdeklődőknek lehetősége volt próba állásinterjúzni illetve pszichológia tesztet kitölteni.

Az Állásbörze hosszú múltra tekint vissza, az elmúlt tizenhét évben sokat változott a rendezvény jellege, nem kizárólag állásajánlatokkal állnak elő a cégek, vállalatok és szervezetek, hanem gyakorlati lehetőségeket és szakmai programokat is kínálnak. Ezenkívül az érdeklődők igénybe vehették a különböző karrier-és pályaorientációs tanácsadást, megtudhatták milyen a jó önéletrajz és motivációs levél, hogyan érdemes viselkedni egy állásinterjún, megismerkedhettek a frissdiplomás programokkal, információt kaphattak a nyelviskolák ajánlatairól.

A reggeli órákban elkezdődtek az előkészületek, a standok már készen várták a látogatókat. A regisztráció után minden kiállító elfoglalta a helyét. Hamar megtelt a helyszín, sokan érdeklődtek a 2014-es felhozatal iránt.  Természetesen a szórakozás sem maradhatott ki, az egyes standoknál izgalmas játékokkal várták a látogatókat, az ügyesebbek pedig nyereménnyel távozhattak. Grafológiai elemzést is igénybe vehettek, ami által jobban megismerhették személyiségüket.

A Lépéselőny Egyesület Állásbörze standjánál is nagy forgalom volt

Elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy mivel is foglalkozik a szervezet és milyen lehetőségeket tud felkínálni. Többen főállás iránt érdeklődtek, olyanok is voaz Állásbörze Lépéselőnyt képes adni mindenkinekltak, akik részmunkaidőben szerettek volna dolgozni, sok pályakezdő kívánt tájékoztatást kapni az aktuális ajánlatokról. A még tanulmányaikat folytató egyetemi hallgatók pedig a gyakornoki pozíciókról informálódtak. Megváltozott munkaképességű személyek is jártak a standnál, akik bizalommal fordultak egyesületünkhöz. A jelentkezési lap kitöltését és az önéletrajzok leadását követően a kollégák elmondták, hogy mire is számíthatnak a jelentkezők.

A pszichológia tesztet is sokan jöttek el kitölteni, amire előzetesen regisztrálhattak. A teszt körülbelül 30 percet vett igénybe, persze nem volt időhöz kötött, mindenki a saját ütemében tölthette ki, az eredményről pedig kapott egy nyomtatott verziót. Ugyancsak többen jelentkeztek az egyesület által felkínált pszichológus gyakornoki programra is. A délután jó hangulatban zárult, reméljük, hogy minden érdeklődőnek tudtunk érdemben segíteni.

az Állásbörze labirintusa jól mutatta az az utat ami egy álláskeresőre vár az Állásbörze minden korosztálynak érdekes információkat tudott nyújtani Érdeklődők a Lépéselőny Állásbörze Standjánál Lépéselőny TEAM Állásbörze Lépéselőny az egyetemen