Adományozás két iskolában. Megszépítettük a Húsvétot.

DSC05034A Lilla Téri Általános Iskolában és a Nagy-Sándor Telepi Tagintézményben tegnap hatalmas meglepetésben részesültek a gyerekek. A Felföldi Kft. önzetlen felajánlása által, a Lépéselőny Egyesület április 14-én szétosztotta az édességcsomagokat.

Az előkészületek már a reggeli órákban elkezdődtek az iskolában, az adományok kiszállítása nem kis feladat volt, de sikerült átlendülni a nehézségeken. Első utunk a Nagy-Sándor Telepi Tagintézményhez vezetett. A gyerekek már a tornateremben várakoztak izgatottan. Tizenkét órakor kezdődött az átadás, a megnyitó beszédet követően a diákok egy közös előadással készültek köszönetképpen. Ezt követően minden osztályból egy-egy gyerek átvette a csomagokat, nagyon örültek a különböző ínyencségeknek. A Tagintézményben elsősorban hátrányos helyzetű diákok tanulnak, akiknek nagy segítséget jelentett ez a kis ajándék Húsvét előtt.

az Iskolában mindíg akad önkéntes segítség

Ezután a Lilla Téri Általános Iskolában tanuló diákok következtek.

A Lépéselőny Egyesület képviseletében Maglóczky Judit a „Védett Műhely” szakmai vezetője köszönte meg az adományozó nagylelkűségét. Pethő Katalin az Intézmény igazgatóhelyettese köszöntötte a gyerekeket, a pedagógusokat és az adományozókat. Vargáné Szabó Krisztina szabadidőszervező pedig osztályonként felkonferálta a kisdiákokat, akik egy-egy verssel, mondókával lepték meg a jelenlévőket.

DSC05047Az iskolában mi is kaptunk viszonzást: hálát és szeretetet!

Czellér András igazgató elmondta, hogy az édességcsomagok kitűnő kiegészítő ajándékok az ünnepeket megelőzően, főleg azon gyerekek és családjaik számára, akik anyagilag nem engedhetik meg maguknak mindezt. Pethő Katalin, igazgatóhelyettes pedig kiemelte: „Ez az akció remek példája annak, amikor több, különböző tevékenységgel foglalkozó szervezet összefog egy cél érdekében. Így három történet kapcsolódott össze, a Lépéselőny Egyesület, a Felföldi Édességgyártó Kft. és iskolánk története. Örülök, hogy mi is tudtunk egy kis műsorral kedveskedni és ezáltal megköszönni az adományt”.

Az Egyesület a jövőben is szeretne hasonló megmozdulásokat szervezni és örömmel fogadja a támogatók felajánlásait is.