Célunk a foglalkoztatás javítása! Szeptemberi Munkáltatói Fórumunk összefoglalója

Munkáltatói Fórum

A Lépéselőny Közhasznú Egyesület és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat szeptember 20-án Munkáltatói Fórumot tartott. Munkáltatói Fórumunk fő célja, hogy bemutassa azokat a lehetőségeket, támogatási formákat, amelyek a Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatás javítását, fejlesztését segítik elő. A projekt a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával valósul meg, hiszen fontosnak tartja azon civil szerveztetek munkáját, akik tesznek a helyi közösségekért. 

Elsőként Huri Beáta, a Lépéselőny Egyesület elnöke beszélt a Debreceni Foglalkoztatási Központról, mint munkáltató és szolgáltató szervezetről. Bemutatta a munkaközvetítő iroda, a debreceni, a hajdúsámsoni Szivárványház és a védett műhely funkcióját. Röviden összefoglalta az alternatív szolgáltatások és munkáltatói programok fontosságát, valamint kitért az egyesület jövőbeli terveire.

Ezt követően Aba- Horvát István, a Hajdú Bihar –megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke a kisebbségi rétegek előmozdítására irányuló alternatívákat mutatta be, személyes tapasztalataiból merítve. Kiemelte, hogy a civilek és a helyi önkormányzatok összefogása elengedhetetlen a széles spektrumú munkahelyteremtéshez.

Rády Eszter, pszichológus előadásában megtudhattuk, hogyan fejleszthetőek a megváltozott munkaképességű személyek készségei, kompetenciái. A hat fejleszthető képesség: a figyelem és önirányítás (mindfullness), az asszertív kommunikáció (én-üzenetek), a konfliktuskezelés, az időmenedzsment, az érzelmi intelligencia és a vezetői képességek. Ezek azok a területek, amelyeket ha megfelelően felerősítünk, elhivatottságunk és küldetéstudatunk is nőhet.

Munkáltatói Fórumunk egyik fő témája:

Munkáltatói Fórumunk

Bodnár Erika, foglalkoztatási tanácsadó a munkaerő közvetítés lehetőségeit mutatta be a részt vevő munkáltatók számára. Kiemelte, hogy a Lépéselőny Egyesület által nyújtott munkaerő-közvetítési szolgáltatás segítséget nyújt a partnereknek. Segítséget, hogy rövid időn belül megtalálják az igényeiknek leginkább megfelelő jelöltet. Legyen szó munkaerő kereséssel és kiválasztással járó feladatokról, az alany kiválasztásáról, interjúidőpont egyeztetésről, álláshirdetés megjelentetéséről, önéletrajzok előszűréséről- felmérjük a munkakörre vonatkozó igényeket. Meghatározzuk az ehhez kapcsolódó speciális szempontokat, szakszerű kiválasztási eljárás alkalmazásával leszűkítjük a jelentkezők körét.

A gyakorlatban bevált ötletek átadása a lényeg:

Végül egy jó gyakorlattal érkezett hozzánk Balázsné Pánya Edit, a Fény Felé Alapítványtól, aki elsősorban a Csók utcai Kincsesláda Kreatív Stúdió működését mutatta be. Céljuk a piacképes, eladható, minőségi, egyéni igényekre épülő termékek előállítása, és értékesítése. A megváltozott munkaképességű és sérült személyek foglalkoztatása.

Következő Munkáltatói Fórumunk október 18-án tartjuk. Ez az EFOP-1.1.1. Megváltozott munkaképességű emberek támogatására irányuló projekt lehetőségeinek bemutatására irányul.

2016.09.21.