A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja logisztikai telepet hozott létre Debrecenben is

Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja Logisztikai központ Debrecenben isA Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja TÁMOP -1.4.2-07/1 “Guruló” Projektjének keretében megnyitotta Regionális Logisztikai Központját Debrecenben. A projekt célja olyan korszerű támogató technológiák hozzáférhetőségének megalapozása, ami segítséget jelent azoknak a családoknak, akik mozgássérült hozzátartozóik ápolását magukra vállalják otthonukban.

A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja kizárólag korszerű támogató eszközök kölcsönzési feltételeinek megteremtésére törekedett. Tisztában vannak azzal, hogy a családokban is rengeteg használaton kívüli rehabilitációt illetve mozgássérült-korlátozott cselekvőképességeket segítő eszköz van elfekvőben, mégis fontosnak érzik hogy bármely a rehabilitációt segítő eszköz megtalálható legyen a készletükben.

Az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása érdekében létrehozott rendszerben elektromosan működtethető kerekesszékek, elektromos ágyemelővel rendelkező betegágyak is szerepelnek, amelyeknek beszerzésére eddig csak szeretetszolgálatokon vagy rehabilitációs eszköz ellátó üzleteken keresztül volt lehetőség. Ahol gyógyeszköz támogatás esetén is csak a tehetősebb rétegek engedhették meg maguknak ezen eszközök beszerzését. A rehabilitációt követően azok feleslegessé válva, jó esetben szeretetszolgálatoknak vagy ellátó egészségügyi intézményeknek lettek felajánlva.

Mi az újdonság a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs központjának projektjében?

AMozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja Logisztikai központ Debrecenben is “Guruló” Projekt miért hatalmas előrelépés a házi betegápolás területén?

Évente több ezren esnek át olyan műtéten, amelyek kapcsán ideiglenesen kerekesszékbe kényszerülnek illetve időlegesen ágyhoz-kötötté. Vagy otthon, családi körben ellátott hospice ellátás alá. Ilyen esetekben nem érdemes beszerezni drága pénzen az otthon ápolás idejére a legszélesebb-körű követelményeknek megfelelő támogató technológiákat.

A Lépéselőny Egyesület és a Debreceni Szivárványház Fogyatékos személyek Nappali Ellátójának képviselői is jelen voltak a Logisztikai Központ megnyitóján, lelkünkben örömmel és sok sok megválaszolatlan kérdéssel távoztunk a megnyitóról, amire csak a további szoros együttműködés fog választ adni.

Reméljük a kezdeményezés segítségére lesz a Hajdú-Bihar megye területén élő rászorultaknak.

Weboldaluk a guruló logisztikai központok  részletesebben bemutatja a Logisztikai központok szerepét, és elérhetőségeit is!