Egymilliárd nő ébredése mozgalom Debrecenben is! Csatlakozz!

Egymilliárd felkelő forradalma Egymilliárd nő ébredése

„Az összefogás alapja, hogy tudjunk arról, mi történik valójában sok nővel a világban.” A Lépéselőny Egyesület is bekapcsolódik 2015. február 14-én abba a világméretű akcióba, amelynek keretében a nőket érő erőszak ellen hívjuk fel a figyelmet.

A Egymilliárd nő ébredése kampányt Eve Ensler írónő, a Vagina monológok című mű szerzője indította útjára. Az One billion rising lényege, hogy felszólítsa a Földön azt az egymilliárd nőt. akiket megerőszakoltak vagy megvertek, és szeretteiket, hogy lázadjanak, keljenek fel! Táncoljanak együtt egyszerre február 14-én a nők és lányok elleni erőszak megszüntetéséért.

Ez akció hazánkban azért is nagyon fontos! A nők elleni erőszak Magyarországon igen gyakori. Ezt a rémisztő adatok, beszámolók is alátámasztják. A One Billion Rising mozgalom mára az egész világon elterjedt szinten mindenhol lesznek Valentin-napon ezzel kapcsolatos megmozdulások.

Debrecenben a Lépéselőny Egyesület állt

az Egymilliárd nő ébredése élére

Az Egymilliárd Nő Ébredése címmel megrendezésre kerülő közös tánc és az azt megelőző előadások időpontja 2015. február 14.

Helyszín: DEBRECEN PLÁZA, KÖZ-PONT KÖZÖSSÉGI
TÉR (földszint, a mozgólépcső mögött)

A kampányról részletesen: http://www.onebillionrising.org/

one billion rising Egymilliárd nő ébredése plakát