Végleges lett a Debreceni Szivárványház programterve+

DSZH programterve

Végleges lett a Debreceni Szivárványház programterve

A Lépéselőny Közhasznú Egyesület fenntartásában működő Debreceni Szivárványház, Fogyatékos személyek Nappali Intézményének elsődleges és alapvető feladata a fogyatékossággal élő emberek hátrányainak enyhítése, esélyegyenlőségük megalapozása, a társadalom szemlétének megváltoztatása.

A Szivárványház programterve az igényekhez igazodik: A nappali ellátásra elsősorban a saját otthonukban élő 18. életévüket betöltött, egészségi állapotuk vagy idős koruk miatt szociális és mentális támogatásra szoruló, önmaguk ellátására részben képes személyek jelentkezhetnek. Ellátottaink közé tartozik minden olyan személy, aki fogyatékosnak minősül. Látási, hallási, értelmi, mozgásszervi, halmozottan fogyatékos, súlyosan fogyatékos és a pszichoszociális fogyatékos lehet az intézmény ellátottja. A fogyatékos személyek nappali ellátásának igénybevétele iránti kérelemhez mellékelni kell a fogyatékosság megállapítását illetve folyósítását igazoló határozatot, vagy a fogyatékosság fennállását igazoló szakvéleményt, szakorvosi leletet. Az ellátottakat 3 hónap próbaidővel vesszük fel.

Hétfő: Egyéni Pszichológiai tanácsadás, ehhez előzetes bejelentkezés szükséges, hogy a tagok érkezése a tanácsadásra ne ütközzön

Kedd: Hagyományörző klub

Szerda: Lélekszerda

Csütörtök: Kreatív műhely

Péntek: Film klub

Kedd és Csütörtök délután segítség nyújtás hivatalos ügyek intézésében, ehhez is előzetes bejelentkezés szükséges.

Szerda délután: fogadóóra családtagok és hozzátartozók számára.

Az intézmény programterve adott, de a változtatás jogát fenntartjuk!