Vállalj nálunk közösségi szolgálatot!

közösségi szolgálat

A Lépéselőny Közhasznú Egyesület több területen fogad (előre meghatározott ütemezéssel) olyan Debrecen és környékén élő középiskolásokat, akik szeretnék a közösségi szolgálatot lakókörnyezetükben eltölteni. A szolgálat fő funkciója, hogy személyiséget, szociális készségeket fejleszt, segíti a generációk közti párbeszédet, a pályaorientációt.

Célja a szociális, társas viselkedés tanulása, a jelenismeret, a szociális értékrend kialakítása, egyfajta társadalmi szemléletformálás. Mely által a tanuló jobban rálát az őt körülvevő valóságra.  A szociális szolgálat által az iskola szorosabb kapcsolatot tud kiépíteni a társadalommal. Ez nagyon szükséges. Mai társadalmunk sajnos, egyfajta „instant társadalom”, melyben sokan előre elkészített, kényelmes életmód-minták szerint élnek.

Látható, hogy azok a diákok, akik egy intézménynél eltöltenek valamennyi időt. Később az adott szervezet támogatói, önkéntesei lehetnek és ez nem mellékes szempont, főleg egy civil egyesület életében. Ahogyan manapság az iskolák feladataiba tartozik az is, hogy egyre több kapcsolatot építsenek a helyi közösségekkel. Úgy a közösségi centrumok, például a civil szervezetek is jobban kell nyitniuk az oktatási intézmények felé.

 iskolai közösségi szolgálat

Érdeklődni a következő telefonszámon:  52/321-666

Kapcsolattartó: Rády Eszter

Telefonszám: 06 (70) 608-1004