Szociális Börze Debrecenben, a Szivárványos lányok sikert arattak szolgáltatásainkkal!

Szociális börze szivárványos lányokkalSzociális Börzét rendezett Debrecenben a Héra Egyesület. Hajú-Bihar megyében működő, főleg Debreceni szociális intézmények számára nyílt lehetőség, hogy bemutathassák az általuk ellátottak munkáját.

 

 

Mi is történik egy szociális börze során?

Debreceni szociális börzeTermészetesen a szociális börze keretén belül a szervezetek közötti tapasztalatcserére is sor került. Rengeteg érdeklődő civil volt, akik a saját ügyükben keresnek segítséget. A lassú és sokszor körülményes állami kézben lévő ügymenetek helyett gyors és egyszerűsített megoldásokat szeretnének kapni a helyi érdekképviseletet ellátó civil szervezettől.

Szociális börze kézműves kiállítókKevés ilyenre van lehetőség, régen a megyében tevékenykedő civil szervezeteknek megjelent ugyan kiadványba szedve a bemutatkozása, de az kevés helyre jutott el. A Lépéselőny Egyesületnél is egyre inkább érzékeljük, hogy az internetadta lehetőségekkel nem mindenki tud élni, még napjainkban sem. Internet-hozzáférés és digitális írástudás, digitális ismeretek hiányában sok emberhez nem tudjuk még üzenetünket és küldetésünket eljuttatni.

szociális börze Debreceni civill szervezetekÉpp ezért tartjuk nagyszerűnek azokat a börze jellegő rendezvényeket, amelyek tematikusak, és több hasonló civil szervezet tudja megmutatni mire szakosodott, miben tud igazán hatásos megoldást nyújtani.

Szociális börze fellépő_csoport