Sikerrel zárult a SIKK Egyesület által indított számítógép felhasználói képzés

számítógép felhasználói képzés

Az “IKER 2” számítógép felhasználói képzés résztvevői december 2-án vehették át tanúsítványaikat a sikeres tréning elvégzéséért. Gratulálunk! A Segítők Innovatív Közössége Közhasznú Egyesület által szervezett kurzusról Vekerdiné Kőkúti Krisztinával, a Lépéselőny Egyesület informatikai rendszergazdájával beszélgettünk, aki oktatóként vett részt. 

Milyen céllal indították a képzést?

A program kiemelt célja a hátrányos helyzetű személyek fejlődésének támogatása, illetve a digitális kulcskompetencia fejlesztése, a digitális társadalomhoz való tartozással kapcsolatos igények megalapozása, pozitív attitűd kialakítása a technikai eszközök irányába.

Kik vehettek részt és milyen előfeltételeknek kellett megfelelniük?

Legalább 8 általános iskolával rendelkező személyek jelentkezhettek. Előzetes tudásszint felmérésen vettek részt, ahol felmértem, hogy biztos alapokkal rendelkeznek-e az IKER 2. szintű képzés megkezdéséhez és sikeres elvégzéséhez.

Milyen ismereteket sajátíthattak el a résztvevők?

Elsősorban megtanulták használni az olyan eszközöket, mint az okostelefon, laptop, asztali számítógép. Ezenkívül megismerték az internetes keresés lehetőségeit, megtanultak levelezni (csatolás, továbbítás, válaszfunkciók). Találkoztak a Voice chat kommunikáció és viselkedéskultúra formájával, elsajátították a fájlok tárolásának különböző módjait, illetve a közösségi média oldalak megfelelő kezelését. Nem maradhatott ki a tananyagból a biztonságtechnikai információk átadása sem.

Hogyan látja,  mennyire tudják hasznosítani akár az álláskeresés során, akár élesben a megszerzett tudást?

Míg a legtöbben eddig rászorultak gyerekeik segítségére, ezután bátran használják  majd önállóan a különböző   funkciókat. A képzést követően az új ismeretek megszerzése egyre könnyebb lesz, hiszen már rendelkeznek egy erős alappal, ami továbbfejleszthető.

Várható még hasonló jellegű képzés a közeljövőben?

A tervek szerint januárban indítjuk az IKER 1 és IKER 2 képzést. Előnyt élveznek a 8  általános iskolával vagy alapfokú szakképesítéssel rendelkezők. Szeretettel várjuk a jelentkezőket!

2016.12.06.