Semsey kastélyban kerekesszékkel a Nappali ellátó intézményünk tagságaNappali Ellátó Intézményünk tagjai a balmazújvárosi Semsey Kastélyba látogattak el, ahol a Rembrandt kiállítást nézték meg. A 273 db-os Rembrandt-gyűjtemény felöleli a holland mester egész művészetét: bibliai ábrázolásai, tájképei éppúgy megtalálhatóak benne, mint portréi, köztük több önarcképe.

Az utazáshoz a Debreceni Közlekedési Vállalat távolsági busz-végállomásának dolgozói biztosították a segítséget, a megfelelő alacsony padlózatú távolsági busszal. Segítségüket ez úton is köszönjük! Nélkülük nem jutottunk volna el ilyen messzire!

Egyesületünk és Nappali Ellátó Intézményünk nem titkolt célja:

A fogyatékkal élők ne legyenek kirekesztve abból a világból, amiben az egészséges emberek is élnek. Ugyanúgy szeretnénk, hogy megtapasztalják milyen a tömegközlekedés, hogyan tudják önállóan használni. Küldetésünk a fogyatékkal élők helyzetének javítása és az együttműködési készség fejlesztése. Hiszen csak így lehet gyakorlatias megoldásokkal utat mutatni a jövőbe!

A Szivárványház Nappali Ellátó Intézménye eddig is szervezett hasonló kirándulásokat. A közeljövőben is tervezünk hasonló lélekhez szóló élményeket fogyatékkal élő ellátottjainknak!

2016.03.24