Nyílt Nap a Debreceni Szivárványházzal!

Nyílt Nap

A Debreceni Szivárványház- Fogyatékos személyek Nappali Intézménye Nyílt Napot szervez november 22-én. A Lépéselőny Közhasznú Egyesület fenntartásában működő Debreceni Szivárványház, Fogyatékos személyek Nappali Intézményének elsődleges és alapvető feladata a fogyatékossággal élő emberek hátrányainak enyhítése, esélyegyenlőségük megalapozása, a társadalom szemlétének megváltoztatása.

Nyílt napunk alkalmából szeretnénk jobban megismertetni és közelebb hozni a fogyatékkal élők világát az emberekhez.

Helyszín: Déri Múzeum, 4026 Debrecen, Déri tér 1.

Időpont: November 22. (kedd) 10:00

NYÍLT NAP PROGRAM:

  1. Bemutatkozik a Debreceni Szivárványház: Rontó Ádám, intézményvezető ismerteti a főbb tudnivalókat
  2. Élménynapló: a Debreceni Szivárványház ellátottainak tapasztalatai.
  3. Kalandtúra: Közös barangolás az egyedülálló egyiptomi vagy japán tárlaton.
  4. A népi gyógyászat rejtelmei: Járjuk be együtt az egyetlen XVIII. századi berendezésű, polgári alapítású Debreceni patikát! Az Arany Egyszarvú Gyógyszertár berendezést a debreceni Déri Múzeum őrzi.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Tisztelettel,

a szervezők

A Debreceni Szivárványházról

Debrecenben és környékén, valamint Hajdú-Bihar megyében személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátást biztosítunk cselekvőképességükben korlátozottak és a fogyatékosság valamilyen csoportjába tartozó, alapvetően munkavégzésre nem képes személyeknek. Szabadon igénybe vehető, ingyenes szolgáltatás. Könnyen megközelíthető, hiszen telephelyünk Debrecen belvárosában van és teljesen akadálymentesített. “A nappali ellátás elsősorban az ellátottak napi életritmusának zavartalan működését hivatott szolgálni. A szabadidő aktív eltöltését helyezzük előtérbe, az ellátottak érdeklődésének megfelelően igyekszünk kihasználni a város és a megye kulturális lehetőségeit, csoportosan látogatjuk a különböző rendezvényeket. Rendelkezésükre állnak könyvek, újságok, televízió és számítógép is. Heti rendszerességgel szervezünk kisebb-nagyobb kirándulásokat. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, előnyben részesítjük a szabadtéri programokat, de kapcsolatban vagyunk a rendszeres kiállítások szervezőivel, ismerik és szeretettel várják a csoportunkat.”- mondta Rontó Ádám, a Debreceni Szivárványház Intézményvezetője. 

2016.11.09.