NÓRA-PONT lett a Lépéselőny Egyesület a “Nóra-háló” – országos tanácsadó hálózat partnerszervezeteként

Nóra-háló segítség debrecenben a Lépéselőny egyesületA kisgyermekes anyák munkaerőpiaci diszkriminációját folyamatosan újratermeli a megszokásokhoz való ragaszkodás és a beletörődés. A nők és férfiak egyenlő esélyein, a rugalmas nemek közti szerepmegosztáson és munkaszervezésen alapuló társadalmi és munkáltatói szemlélet hiánya is sokat ront. A gender-tudatosság fejlesztését célozza a fővárosi hatókörű JÓL-LÉT Alapítvány most induló projektjével is. A 2005 óta forrásoktól függetlenül működő „Első hazai anyabarát munkaközvetítő és tanácsadó műhely”-t és a „Proaktív GYES-menedzsment Program”-ot megalkotó, a férfiak magánéleti szerepvállalását az Apák napja népszerűsítésével ösztönző szakértő szervezet egyedi tapasztalatait hasznosítja a 10 régióban elérhetővé váló országos „Nóra-Pont” létrehozásával.

A Nóra-háló segítsége elérhető Debrecenben is!

A pályaújrakezdő kisgyerekesek segítésében elkötelezett civil szervezetek által működtetett ún. Nóra-pontok tanácsadói az Egyenlő Bánásmód Hatóság esélyegyenlőségi referensi hálózatával is együttműködnek. A „Nóra-HÁLÓ” szervezetei gyakorlati segítséget nyújtanak majd az érintettek:

  • munkavállalásában,
  • jogérvényesítésében,

Támogatják a helyi munkáltatókat: A munka és magánélet összhangját mindkét nem számára biztosító munkahelyek kialakításában. A nemek közti egyenlőség elősegítése és megvalósítása. A Norvég társadalom szemléletének megismertetése egyaránt fontos nekünk civileknek. Ebben a Norvég partnerszervezetként együttműködő Északi Női Egyetem biztosítja a segítséget.

A bevont civil partnerek sokszínűségére alapozva a többszörös diszkrimináció által érintett női csoportok helyzetére is fel kívánjuk hívni a figyelmet:

  • fogyatékkal élők,
  • fogyatékossággal született gyermeket nevelő anyák,
  • romák,
  • alacsony képzettségűek,
  • nagycsaládosok,
  • egyedülálló anyák stb.

A JÓL-LÉT Alapítvány 11 szervezettel kötött partnerszervezeti megállapodást, így a Lépéselőny Egyesület is NÓRA PONT-ként tudja biztosítani a program eredményes megvalósítását.

További információ:

A Lépéselőny Egyesületnél Ügyfélfogadási időben