Módszertani Kézikönyvünk már elérhető online formában is!

KépkivágásKiadásra került a  Lépéselőny Közhasznú Egyesület gondozásában az ” Újra a Pályán foglalkoztatási rehabilitációs program Módszertani Kézikönyve”

A program célja egy olyan atipikus módszertani fejlesztés kidolgozása volt, mely a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerő-piaci reintegrációját tette lehetővé. Elősegítette a célcsoport munka világába való beilleszkedését, s a megszerzett munkahelyek megtartását. Az álláskereső célcsoport fejlesztésével párhuzamosan a munkavállalókat foglalkoztató cégek, civil szervezetek érzékenyítése, a megváltozott munkaképességű munkavállalók befogadására való felkészítése is megvalósult.

A kézikönyv praktikus, gyakorlatban tesztelt, kipróbált és bevált módszereket, leírásokat tartalmaz, különféle fejezetekre bontva. Külön taglaljuk az egyéni és a csoportos fejlesztési lehetőségeket. Az általunk kifejlesztett elméleti képzési modulokat, a munkáltatói felkészítést, valamint a foglalkoztatáshoz kapcsolódó gyakorlati formákat.

A kézikönyv iránymutatásokat, módszereket, egyéni megítélés szerint követendő fejlesztési utakat javasol az olvasóknak. A csatos formában való kivitelezés lehetővé teszi az egyes fejezetek praktikus alkalmazását, a mindennapi gyakorlatban való használatát, akár az egyes oldalak sokszorosításával.

Kézikönyvünket álláskereső célcsoporttal foglalkozó szakembereknek, foglalkoztatási reintegrációval foglalkozó szakembereknek. Valamint megváltozott munkaképességű személyeket alkalmazó. Illetve a jövőben alkalmazni kívánó akkreditált foglalkoztatóknak ajánljuk.

Hisszük, hogy mindenkiben más az érték, s ezek az értékek kamatoztathatóak a munka világában, mely valamennyiünket a társadalom hasznos és aktív tagjává tesz.

A kiadvány letöltése pdf formában:

Módszertani kézikönyv

A kézikönyv 200 példányban jelenik meg, könyvesbolti terjesztése nincs. Szakemberek számára ingyenesen átvehető a székhelyünkön munkaidőben. 4026 Debrecen, Csap u. 36