Munkáltatói Fórum a megváltozott munkaképességű álláskeresők elhelyezéséért

EFOP

Októberi Munkáltatói Fórumunk az EFOP-1.1.1-15 – Megváltozott munkaképességű emberek támogatása kiemelt projekt témáját járta körbe. A legfrissebb információkról Széll Dániel Márk, a projekt megyei koordinátora számolt be.

A nap folyamán hallhattunk arról, hogyan lehet elérni és segítséget nyújtani a megváltozott munkaképességű célcsoportoknak, hogy milyen fejleszthető készségekre érdemes odafigyelni az esetükben. Ismét találkoztunk néhány jó gyakorlattal, amelyeket személyes tapasztalatok révén mutattak be az előadók, az akkreditált intézmények tevékenységének hatáskörére is kitértünk. A fő témánkat pedig az EFOP- 1.1.1.-15 kiemelt projekt adja, amelynek elsődleges célja a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerő-piaci integrációja és foglalkoztatásának elősegítése, képzettségi szintjének növelése, aktív eszközök alkalmazásával.

Előadók EFOP 1.1.1 programhoz

Elsőként Rontó Ádám, a Debreceni Szivárványház intézményvezetője beszélt a Debreceni Foglalkoztatási Központ személyre szabott szolgáltatásairól. Részletesen bemutatta az elhelyezkedést akadályozó tényezőket (elavult szakma, egészségkárosodás, hosszú ideig tartó munkanélküliség, stb.) és az önfejlesztést segítő eszközöket. Ezt követően Zalabai Péterné, a Motiváció Alapítvány szakmai vezetője. Aki kitért az álláskeresés és a generációs különbségek összefüggéseire. Illetve kiemelte a civil szervezetek fontosságát az EFOP-1.1.1 programon belül. Rády Eszter, pszichológus ismét egy izgalmas témával érkezett: A meseterápia hatásait mutatta be, amelynek segítségével fejleszthetjük készségeinket, kompetenciáinkat.

EFOP

Megváltozott munkaképességű emberek támogatása

Elfogadta felkérésünket Széll Dániel Márk, az NRSZH- Rehabilitációs Szakmafejlesztési Főosztály Hajdú-Bihar megyei koordinátora, aki az EFOP-1.1.1 Megváltozott munkaképességű emberek támogatása kiemelt projekttel kapcsolatos információkat osztotta meg a résztvevőkkel. Végül Meszesi Zsolt, az AVE Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatója illetve Sári Imréné, a Lépéselőny Egyesület egyik ügyfele mondta el személyes tapasztalatait, azzal kapcsolatban, hogy milyen megváltozott munkaképességűként elhelyezkedni és helytállni.

Köszönjük az előadóknak és a résztvevőknek, hogy megtiszteltek jelenlétükkel. Bízunk benne, hogy a jövőben sikeresen együtt tudunk majd dolgozni.

2016.10.19.