TRIÓ

Rugalmas munkahely-bővítés a feldolgozó-csomagoló sormunkás foglalkoztatásban

Projekt száma: TÁMOP–2.4.3/A-09/1-2009-0009

Ideje: 2010.03.01 – 2012.02.28.

Összköltségvetés: 113 304 000,- Ft

 

A projekt célja volt a hátrányos helyzetű nők foglalkoztatásának növelése a térségben jelenlévő feldolgozóipari cégek atipikus foglalkoztatásának elterjesztésével.

A munkaerő-kölcsönzés eszközrendszere segítségével rugalmas munkahely-bővítést valósítottunk meg 100 fő alacsony iskolai végzettségű sori dolgozó foglalkoztatásával. Komplex humán szolgáltatással segítettük a célcsoportot. A fenntarthatóságot a rugalmasabb munkaszervezési formák feltárása és többlet továbbfoglalkoztatás biztosítja.

A projekt konzorciumi együttműködésben valósult meg, a főpályázó a Lépéselőny Egyesület, mint foglalkoztatási célú civil szervezet, konzorciumi partner a debreceni székhelyű Human Service Agency Kft, mint munkaerő-kölcsönző cég, illetve az elsődleges foglalkoztató cég, a Pentafrost Kft, amely cég még nem dolgozott kölcsönzött munkaerővel.

A projekt hosszú távú célja a női foglalkoztatás növelése a debreceni és térségében jelenlévő feldolgozóipari partnercégek atipikus foglalkoztatásának elterjesztésével.

A projekt 2009. novemberében készült el pályázati formában. 2010 márciusban indult. A projekt működési színhelye Hajdú-Bihar megye. A résztvevők nagy számban kerültek bevonásra a Debreceni kistérségből, Balmazújváros, Hajdúhadház, Vámospércs és kistérségeiből.

A Lépéselőny Egyesület biztosította a bevonáshoz szükséges szolgáltatásokat, komplex munka és pályaalkalmassági vizsgálatot és beilleszkedési tréninget, állapotfelmérést. Élelmiszerlánc-higiéniai oktatást szerveztünk a célcsoport részére. Az előkészítő szakaszban gyermek-és idős felügyelet és motivációs klub szolgáltatást biztosítottunk. A program kezdetétől a mentor folyamatosan figyelemmel kísérte és egyéni mentorálással segítette a programban résztvevőket.

A munkaerő-kölcsönzés sajátosságaiból adódóan 100 fő munkába állítását tudta realizálni a projekt, mivel egy nagyobb, de kölcsönzött munkaerővel eddig nem dolgozó cég, a Pentafrost Kft vállalta a foglalkoztatást.

Ezzel egy új foglalkoztatási megoldás keretében 100 főt állítottunk munkába az elsődleges munkaerő-piacon. A célcsoport tagok projektben történő bent tartása megoldott volt, pl. a Trió-Rió rendezvényünk megszervezésével.

Megvalósítók

Projektvezető: Kovácsné Varju Henriett

Szakmai vezetők: Huri Beáta és Vándor László

Mentor: Jenesné Bölkényi Róza

Projekt asszisztens: Berencsiné Veres Mónika

Pénzügyi vezető: Csaba Gyuláné