Tanulás, munkavállalás: Európa

Konferencia és moderált beszélgetés-sorozat

Projekt száma 20604/ 14/2003.

Ideje: 2003. szeptember – október

Összköltségvetés: 1 091 000 Ft

Támogató: NFI, Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, Euro-Régió Ház, Debrecen Televízió.

• Célok: A foglalkoztatáspolitika és az európai integráció aktualitása motiválta a témákat, melyek elismert szakemberek közvetítésével fogták át a tanulás, munkavállalás és európaiság összefüggés-rendszerét magyar szemmel nézve.

 

 Megvalósítás, célcsoport: Meghívottjaink között szerepeltek a helyi közintézmények, szakmai és civil szervezetek képviselői, oktatási és kulturális intézmények hallgatói, munkatársai. Konferencián, majd moderált beszélgetés-sorozat keretében az adott témák szakemberei segítségével mutattuk be az európai szintű tanulmányok és munkavállalás lehetőségeit, az elvárásokat.

 

•  Partnerség: a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium képviseletében a téma két jeles szakembere is előadást tartott rendezvényünkön. A Debreceni Egyetem előadók, szakmai háttérismeretek biztosításával járult hozzá a rendezvény szakmai színvonalához. Az Euro – Régió Ház /Debreceni Iroda/ szervezési tevékenységgel, társfinanszírozással segítette a programot. Az Európa Ház szóróanyagháttérrel támogatta az eseményt. A Debrecen Televízió munkatársai rögzítették és archiválták a program eseményeit. A Mobilitás Debreceni irodája médiahátteret és előadót biztosított. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat segítséget nyújtott azáltal, hogy az előadássorozat helyszínéül  az intézmény dísztermét  díjmentesen biztosította. A Hajdú-Bihar Megyei Munkaügyi Központ információs füzetekkel, előadóval támogatta a rendezvényt. Az  ADECCO Kft előadó és tanácsadás  által ,a kistérségi  megbízott  pedig  szakmai  tanácsokkal  segítette  munkánkat.

 

•  Tapasztalatok: A jelenlévők véleménye alapján az előadások színvonalasak, új információkat és inspirációkat közlők voltak. Fel tudták kelteni a munkavállalók figyelmét a csatlakozással járó elvárások vonatkozásában. Sokan jelezték vissza, hogy hasonló tartalmú előadás-sorozaton szívesen részt vennének.

Tekintse meg a konferencián készült képeinket!