„Március a nőké” projekt

Ideje: 2006. március-április

Összköltségvetése: 910 000 Ft

Támogató: ICSSZEM

 

  • Célok: A program célja a női vállalkozások megerősítése megyénkben, a sikeres vállalkozóvá váláshoz szükséges kulcskompetenciák, ismeretek, készségek és képességek fejlesztése, információbiztosítás, személyre szabott segítségnyújtás, a személyi képességek fejlesztése, csoportkohézió, a vállalkozási szándék megerősödése, és hogy a résztvevők konkrét jövőképet fogalmazzanak meg. A projekt megszervezését erősítette az is, hogy egyesületünk a gödöllői székhelyű, az Euconsult Alapítvány által működtetett „Regina Nő és Anyaközpontok Hálózatának” tagja.
  • Megvalósítás, célcsoport: A projekt célcsoportja elsősorban a hátrányos helyzetű nők, akiknek alternatívát jelenthet ez a komplex program. E csoportba soroltuk azokat a nőket, akik veszteséges vagy működési gondokkal küzdő női vállalkozások vezetői, kényszervállalkozók, vagy egy családi vállalkozás hátterében dolgoznak. A programba a tréning és klubfoglalkozások során összesen16 nő került. A résztvevők között 6 vállalkozó, 1 családi vállalkozásban dolgozó segítő családtag, 5 fő munkanélküli és 4 olyan résztvevő volt, aki még idén vállalkozó szeretne lenni.
  • Nyújtott szolgáltatások: A képzési alprojekten 14 fő vett részt. A klubfoglalkozásokat az MVA oktatói tartották. Hetente két alkalommal, alkalmanként két órában tartották az előadásokat. A tanácsadási alprojekt keretein belül ügyvéd ismertette a nőkkel a vállalkozások jogi hátterét. Mérlegképes könyvelő a női vállalkozások pénzügyi oldalát világította meg. Arculattervező pedig stílustanácsadást tartott a résztvevőknek, kiemelve az üzleti életben fontos szabályokat a megjelenés területén. A karrier tanácsadás során minden résztvevővel egyénileg foglalkozott.
  • Partnerség: A klubfoglalkozásokat az MVA oktatói tartották.
  • Tapasztalatok: Céljainkat meg tudtuk valósítani: a résztvevők hasznos és sokrétű információhoz jutottak, erősítettük az önbizalmukat, nyitottabbak lettek és kapcsolatokat építettek ki egymás között. A projekt ideje alatt (másfél hónap) egy fő kiváltotta a vállalkozói igazolványt.