„ Job(b) a nőknek!”

 

„ Job(b) a nőknek!” klub Hajdú-Bihar megye vállalkozói mikro-térségeiben

Száma: HEFOP-1.3.1-06/1-2006-11-0125/2.0.

„ Job(b) a nőknek!” ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft támogatásával jött létre

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft

Ideje: 2007. március – 2008. február

Összköltségvetése: 13 467 000 Ft

Támogató: ESZA

 

” Job(b) a nőknek!” – Női vállalkozó Klub tevékenységeinek folytatása 2006 szeptembertől.

Támogatók: Klubtagok, klub szponzorok, Klub partnerek. Összköltségvetése: 80 000 Ft.

A népszerűvé vált klubkörök önállósodási folyamataként megalakítottuk a klub szervezeti kereteit, kidolgoztuk a működés feltételrendszerét. Hátterét az nyújtotta, hogy a egyesületünk Debrecen dinamikus női programjaiban már bizonyított. Az indikátorokat kapcsolati úton mértük.

Célok, megvalósítás:A program az idegen nyelv (angol, német), a számítástechnika, és a vállalkozás gyakorlata vonatkozásában nyújtott ismereteket, ösztönzést. A megújulás, életmódváltás segítése céljából a képzési programban (motivációs tréning, vállalkozói kompetenciák kialakítása, vállalkozásfejlesztő tréning) strukturált gyakorlatokban, kommunikációs és személyiségfejlesztő feladatokban vettek részt, melynek elemei voltak: csapatépítés, önismeret, vállalkozói készségek fejlesztése, vezetési ismeretek, innovációs ismeretek. A résztvevők számára egyfajta, sikerhez vezető „kulcsot” adott át ez a program, melyben mindenki megtalálhatta a számára fontos „átalakuláshoz” vezető utat, eszközöket és kapcsolatokat.

Partnerség: A Miskolci Nőknek is Esélyt Alapítvány közreműködésével valósult meg a képzés, a toborzásban, szervezésben segítséget nyújtott a Kereskedelmi és Iparkamara. Tréner Matiscsákné dr Lizák Marianna, a Miskolci Egyetem tanára volt. A képzési blokkokban résztvevők egyértelműen fejezték ki véleménykérő tesztjeinkben, hogy a tréning rendkívül hasznos volt: szunnyadó lehetőségeikre ébredtek rá a résztvevők, és már a képzés után többen közös klubszervezésbe fogtak.

Tapasztalatok: A program személyre szabott képzéseket és támogató szolgáltatásokat kínált, kulcselemei a klubok voltak, melyek tovább is működnek. A legnépszerűbb klubok: angol nyelv, informatika. A megye vállalkozási szempontból aktív térségeiből jelentkező nők számára ezen képzési, mentori elemek átlátható fejlesztést nyújtottak. A program keretében 7 helyszínen működik klub. Munkába állt 8 fő, 4 fő vállalkozóvá vált a program alatt, képzésbe került 13 fő, vállalkozásában fejlődött 21 fő, vállalkozói együttműködések száma 3.