Nóra-Háló a munkaerő-piaci esélyegyenlőség megteremtésért

EGY BIZTOS PONT

A Nóra-háló az első országos, független munkaerő-piaci szakmai hálózatként a nők képességeinek és tehetségének érvényesülését, a munkaerő-piaci esélyegyenlőség megteremtését segíti. A hálózat ötlet- és projektgazdája a JÓL-LÉT Alapítvány, amely a női munkavállalás egyenlő esélyeinek megteremtéséért több mint egy évtizede dolgozik Budapesten, és működteti projektfinanszírozástól függetlenül állandó díjmentes tanácsadói szolgáltatását.  Az Alapítvány jó kapcsolatot épített ki számos munkáltatóval, amelyek stratégiai szinten közelítik meg a kisgyermekes munkavállalók foglalkoztatásának kérdését – számukra a visszafogadó környezet kialakításához adják szaktudásukat a JÓL-LÉT tanácsadói.

A Nóra–háló tagszervezetei hisznek abban, hogy a nők megerősítése, gazdasági függetlenségének biztosítása a gazdasági-, társadalmi fejlődés alapja, a nők és férfiak közös érdeke. Ezért helyi programjaikkal minden érintettet megszólítanak. Céljuk, hogy a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával elindított Nóra-pontokon a JÓL-LÉT Alapítvány mintájára projekt-független, együttműködésen alapuló és folyamatos működést, a helyi igényekre reflektáló tevékenységeket valósítsanak meg.

Az ország kilenc pontján számíthatnak a tucatnyi civil szervezet összefogásából alakult Nóra-Háló segítségére. Nóra-Pontok indulnak: Kaposváron, Pécsen, Szegeden, Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Gödöllőn, Székesfehérváron, Balatonalmádiban.

Debrecenben a Lépéselőny Egyesület a női munkavállalás elősegítése érdekében a pályakezdő, kisgyermekes és 50 év feletti nők csoportjára speciálisan kialakított módszertan alapján, egységes sztenderdek szerint működő munkaerő-piaci Nóra-Háló  elérési pontot hozott létre.

Nóra-Háló Szolgáltatások:

  • álláskeresési
  • karriertervezési és anti-diszkiminációs tanácsadás
  •  re-integrációs tanácsadás a munkáltatók számára

Mentálmenedzsment szolgáltatások:

  • pszichológiai tanácsadás
  • pályaorientációs tanácsadás
  • család-és párterápia
  • tréningek

További információ

Tanácsadó:

Rády Eszter

Elérhetőségek:

Telefonszám: 06 70 608 1004

e-mail cím: radyesz@gmail.com

Nóra-Pont ügyfélfogadás:

Debreceni Foglalkoztatási Központ, Csap utca 34.