„Net-WORK”

Internettel a nők munkába állásáért

Ideje: 2008.06.01. – 2009.05.31.

Összköltségvetése: 3 848 400 Ft,

Támogató: Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, NET – re Kész – 2007  Program               

 

Célok: Koncepciónk szerint a projekt célja helyi szinten:

  • infokommunikációs eszközöket,
  • szolgáltatásokat
  • tartalmakat

bemutató párbeszéd elindítása klubok keretében. Mindez kizárólag nők számára, valamint egy  hálózat kiépítése.

A 12 hónapig tartó program keretében a nők munkavállalással, képzéssel kapcsolatos ismeretek iránti igényeire és hatékony időbeosztás iránti igényre építve: női klubokat tervezünk elindítaniInformatikai képzések és klub ezért jobb a nőknek. Központi helyszín Debrecen, klubhelyszínek: Püspökladány és Hajdúböszörmény hátrányos helyzetű térségei.

A számítástechnika klubok mellett webes népszerűsítő elemekkel (www. jobbanoknek. hu) kívánunk hozzájárulni a Netre-Kész Program és ezen belül a mi Net-Work programunk sikeréhez. Célunk, hogy a jó példák megismertetése növelje a nyitottságot az internet – használat iránt.

Megvalósítás, célcsoport: A projekt megvalósítása folyamatban van. Célcsoportunkat elsősorban a hátrányos helyzetű női csoportokból toborozzuk: kisgyermekes anyák, gyermeküket egyedül nevelők, ellátatlanok, alacsony vagy elavult iskolai végzettségűek. A projekt az internet-használat előnyeinek megismertetésével, párbeszéd elindításával szándékszik elérni azt a célt, hogy Debrecen, Hajdúböszörmény és Püspökladány lakói (nők) digitális eszközöket használjanak. A közvetlenül bevonni kívánt nőknek (összesen 100 fő) komplex támogató klubszolgáltatást nyújtunk képzési, mentori elemekkel kiegészítve.

Eredményként arra számítunk, hogy az általunk három éve működtetett „Job(b) a nőknek program” újszerű, informatikára épülő Net-Work projektje aktív internet felhasználókat eredményez, emellett a hátrányos helyzetű családok életvitelében is pozitív változásokat hoz: a résztvevők motiváltsága, időgazdálkodása, kapcsolati tőkéjük erősödik