Vienna teszt képességeink, kompetenciáink felmérésére

Vienna

A Vienna Test System világszerte elismert munkapszichológiai teszt, amely elsősorban a jelölt olyan képességeiről és jellemvonásairól ad információt, amelyek nem minden esetben vizsgálhatók egy állásinterjú során. Egy olyan piacvezető számítógépes pszichológiai mérési tesztrendszerről van szó, amelyet az osztrák nemzetiségű Schuhfried dolgozott ki.

A tesztrendszer könnyen használható és személyre szabható. A kitöltést megelőzően a jelölt megkapja a szükséges információkat, ezt követően már tisztában van azzal, hogy milyen feladatok várják. További előnye, hogy a teszt alkalmazkodik az egyén aktuális teljesítményéhez, vagyis ha nehéznek találja a feladatokat a tesztelés megszünteti a stressz-helyzet kialakulását, megmutatva a pontos eredményt.  A különböző munkakörökben dolgozókat más-más tesztekkel lehet mérni, hiszen eltérő elvárásoknak kell megfelelniük. A vezetők tesztelésekor a sikeres vezetéshez szükséges attitűdöket vizsgálják.

Milyen kompetenciákat mérhetünk a Vienna teszttel?

A Vienna Test System felméri az adott személy kompetenciáit, úgy mint a

  • tervezés, vezetői képesség, monotónia tűrés, teljesítménymotiváció, önbizalom, optimizmus
  • a döntéssel, együttműködéssel kapcsolatos készségekre is rávilágít.
  • stressztűrés, a szabálykövetés, koncentráció megvizsgálására is sor kerülhet a teszt kitöltésekor.

Az említett kompetenciák a legtöbb munkaterületen elengedhetetlen, így jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy képesek vagyunk-e csapatban dolgozni, vagy jobban megy egyénileg a munka, elég kreatívak vagyunk-e az adott pozícióhoz vagy próbálkozzunk más területeken. Természetesen a mérés során lehetőség van beállítani, hogy mely képességeket szeretnénk megvizsgálni. A teszteredmények azonnal, pontosan és könnyen áttekinthetők, exportálhatók. A jelöltek eredményeit az adatbázis tárolja, így bármikor összevethető az új vizsgálatok eredményeivel. (Forrás: radyeszter. eu)

Keress fel minket személyesen, telephelyünkön bővebb információért (4026 Debrecen Csap u. 36.)

Amennyiben álláskereső vagy, úgy munkaközvetítő szolgáltatásunkat is igénybe veheted!

zseton

Valamint a közeljövőben szeretnénk beindítani “Munkára fel!” című projektünket, amelynek keretében álláskeresőknek tartunk képzéseket, tréningeket, tanácsadásokat. Ha támogatnád kezdeményezésünket, kérünk szavazz a Lépéselőny Egyesületre a TESCO áruházakban!

 

2016.05.23.