Védett telephelyeink társadalmi fontossága

védett telephely

Egyesületünk fő célja az egészséges, megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő személyek számára munkalehetőség teremtése. Berekböszörményben 2015 márciusában nyitottuk meg védett telephelyünket, ahol több megváltozott munkaképességű személyt is foglalkoztatunk. 

 A helyi önkormányzat illetve a Roma Önkormányzat egy foglalkoztatási partnerségben való együttműködéssel szociális programot indított és ezzel új munkahelyeket teremtettünk a településen. A mosodában hat fő csökkent munkaképességű munkavállaló dolgozik, 4 fő női munkavállaló mosást, vasalást és ruhahajtogatást végez, 2 fő férfi munkavállaló pedig karbantartási és javítási szolgáltatást lát el.

A Lépéselőny Közhasznú Egyesület 2012 óta valósít meg rehabilitációs programokat megváltozott munkaképességű és fogyatékos személyek képzése és foglalkoztatása céljával. A foglalkozási rehabilitációs szakmai program célja, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalói csoportok foglalkoztatási helyzetét elemezze, felmérje, és az adott szervezeti keretek sajátosságaira figyelemmel meghatározza a foglalkoztatottak rehabilitációjának megteremtéséhez szükséges célokat, valamint az azok eléréséhez szükséges eszközöket.

Igyekszünk egyre több szolgáltatással hozzájárulni, ahhoz, hogy megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő és egészséges álláskeresők is ki tudjanak lépni a munkaerő-piacra. Emiatt is jelentkeztünk a TESCO pályázatára, amelynek segítségével elindíthatjuk saját programunkat.

védett telephely

Miért érdemes Egyesületünket támogatni a TESCO áruházakban?

  • elindítjuk Munkára Fel a teljes életért! programunkat
  • segítünk az álláskeresőknek
  • támogatjuk a fiatal tehetségeket
  • tréningeket, képzéseket szervezünk

Kérünk, támogass minket szavazatoddal a TESCO áruházakban. Teremtsünk közösen egy élhetőbb jövőt. Köszönjük!