Űrkaland a Szivárványházzal

űrkaland

Ellátottaink a héten igazi űrkalandban vettek részt. A Fórumban szervezett interaktív kiállításon az űrhajósok, bolygók és űrutazás világába nyertek betekintést. Élethű modelleken keresztül a Holdon való élet érdekes világába kalandozhattak. A kiállítás február 1-19 között tekinthető meg, így más fogyatékkal élő személyekkel foglalkozó szervezetnek, alapítványnak is figyelmébe ajánljuk a programot. 

 

A látogatók a kiállítást szervezett tárlatvezetés keretein belül ismerhetik meg, szkafandert is magukra ölthetnek. A Szivárványház tagjai is nagy izgalommal próbálták fel a az űrruhákat, hiszen eddig hasonló élményben még nem volt részük. Ezen kívül videofilmet nézhettek az űrbeli életről, és természetesen a fotózkodás sem maradhatott el, gondozónőink megörökítették ezt a különleges alkalmat. Ezenkívül megnézték a Naprendszerről szóló információs anyagot, a különböző űrállomások és űrhajók kicsinyített másait.

Jövőhéten pedig egy újabb vágyat teljesítünk, hiszen a Best FM stúdiójába látogatunk el, ahol beleshetünk napjaink rádiós műsorszerkesztésébe. Találkozhatunk a műsorvezetőkkel, megnézhetjük, hogyan dolgoznak élesben.

A SZIVÁRVÁNYHÁZRÓL

A Lépéselőny Közhasznú Egyesület fenntartásában működő Debreceni Szivárványház, Fogyatékos személyek Nappali Intézményének elsődleges és alapvető feladata a fogyatékossággal élő emberek hátrányainak enyhítése, esélyegyenlőségük megalapozása, a társadalom szemlétének megváltoztatása.

Debrecenben és környékén, valamint Hajdú-Bihar megyében személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátást biztosítunk cselekvőképességükben korlátozottak és a fogyatékosság valamilyen csoportjába tartozó, alapvetően munkavégzésre nem képes személyeknek. Szabadon igénybe vehető, ingyenes szolgáltatás. Könnyen megközelíthető, hiszen telephelyünk Debrecen belvárosában van és teljesen akadálymentesített.

Várjuk szeretettel a jelentkezőket!

Érdeklődni:

Személyesen: Debrecen, Csap utca 36.

Telefonon: 20/477-7212

e-mail cím: ujraapalyan@gmail.com

weboldal: lepeselony.com

2017.02.16.