Új telephellyel bővültünk Berekböszörményben!

mosoda

A Lépéselőny Egyesület új telephellyel bővült Berekböszörményben. A helyi önkormányzat illetve a Roma Önkormányzat egy foglalkoztatási partnerségben való együttműködéssel szociális programot indítottunk és ezzel új munkahelyeket teremtettünk a településen.

A megnyitóra február 16-án került sor. A mosoda akkreditált telephelyként rehabilitációs célú foglalkoztatást valósít meg, megváltozott munkaképességű személyek alkalmazásával. A Lépéselőny Közhasznú Egyesület 2012 óta valósít meg rehabilitációs programokat megváltozott munkaképességű és fogyatékos személyek képzése és foglalkoztatása céljával.

A foglalkozási rehabilitációs szakmai program célja, hogy a megváltozott munkaképességű IMG_4883

munkavállalói csoportok foglalkoztatási helyzetét elemezze, felmérje, és az adott szervezeti keretek sajátosságaira figyelemmel meghatározza a foglalkoztatottak rehabilitációjának megteremtéséhez szükséges célokat, valamint az azok eléréséhez szükséges eszközöket. A foglalkozási rehabilitáció előmozdításának egyik kiváló eszköze egy saját szervezeti fejlesztésű, tudatos tervezési-szervezési mechanizmus, amely eredményeként a megváltozott munkaképességű személyek esélyeit, fejlődését a munkáltatói jogkör gyakorlói folyamatosan figyelemmel tudják kísérni.

A telephelyre hat álláskeresőt sikerült bevonni, négy mosodai gépkezelőt, valamint két karbantartót.

A felújítás költségeit a REHAB-15-TTF-0282 program biztosította, a mosoda működtetés partnerségben valósul meg.