Tíz kérdés amit ne tegyünk fel állásinterjún

ÁllásinterjúnAz interjúszituációk végén az esetek többségében a jelöltnek lehetősége van rá, hogy kérdéseket tegyen fel arra vonatkozóan ami érdekli az adott állással kapcsolatban. Kérdezni kell, de nem mindegy, hogy mire kérdezünk rá.

1. Fizetés és juttatások

A vállalat által kínált fizetés és egyéb juttatások megbeszélése nem aktuális egészen addig, ameddig nem nyertük el az adott pozíciót. A betegszabadság és a vakáció szintén nem kerülhetnek szóba az állásinterjún.

2. A “miért” kezdetű kérdések

Minden “miért” kezdetű kérdés védekező pozícióba kényszeríti a válaszadót, ez pedig nem jó taktika egy állásinterjún.

3. Kik a versenytársak?

Ezzel a kérdéssel ritkán érhetünk el sikerült, nagyobb az esélye annak, hogy tudatlannak fogunk tűnni és kiderül, hogy egyáltalán nem néztünk utána a vállalatnak az interjú előtt. Fontos, hogy mielőtt bármit is kérdeznénk, gondoljuk át, hogy a válasz elérhető lett volna-e az interneten. Ha igen, semmiképp ne tegyük fel a kérdést.

4. Milyen gyakran kerül sor teljesítményértékelésre?

Ezzel a kérdéssel azt az üzenetet közvetítjük, hogy aggodalmaink vannak azzal kapcsolatban, hogy a cégnél hogyan ítélik majd meg a teljesítményünket, illetve tartunk attól, hogy gyakran érkezik majd negatív visszajelzés feletteseinktől.

5. Ha ledolgozom a 8 órát, érkezhetek korábban vagy elmehetek később?

Lehet, hogy az interjú során céloztunk rá, hogy rugalmas munkaidőre lenne szükségünk, de soha ne tegyük fel így a felvételiztetőnek ezt a kérdést az állásinterjún. Csak rosszul jöhetünk ki abból, ha már az interjú során érzékeltetjük, hogy aggodalmaink vannak a munka-magánélet összehangolásával kapcsolatban. A téma felvetésével azt az üzenetet küldjük a munkaadónak, hogy jobban érdekel minket saját igényeink kielégítése, mint a vállalat érdekeinek képviselete.

6. Dolgozhatok otthonról?

Ha nem szerepelt az álláshirdetés szövegében, ne hozzuk fel ezt a témát. Néhány vállalat alkalmanként megengedi az otthoni munkát, ha látja, hogy szorgalmas és lelkiismeretes kollégáról van szó. Az állásinterjún azonban az legyen a legfontosabb célunk, hogy először bekerüljünk a céghez és bizonyítsunk.

7. Szeretné látni a referenciáimat?

Ha túl korán felkínáljuk a referenciáinkat, azzal azt kockáztatjuk, hogy elszántnak és erőszakosnak fogunk tűnni.

8. Milyen gyorsan lesz lehetőség előléptetésre?

A jelölt, aki már az állásinterjún egy másik pozíció betöltéséről álmodozik, arroganciát sugároz és nem kelt jó benyomást.

9. Lesz saját irodám?

Természetes, hogy felmerül bennünk a saját iroda lehetősége, ennek ellenére kifejezetten kellemetlen kérdésről van szó. Gondoljuk át: valóban ettől tennénk függővé, hogy elfogadunk egy nagyszerű karrier lehetőséget?

10. Figyeli a vállalat a dolgozók közösségi oldalait?

Ezzel a kérdéssel olyan benyomást keltünk, hogy valami takargatni valónk van. Lehetőleg semmit se jelentessünk meg személyes közösségi oldalainkon a vállalatról, az ott dolgozókról vagy feletteseinkről.

(Forrás: www.profession.hu)