Ünnepélyes telephely átadó Berekböszörményben

paktumÜnnep Berekböszörmény életében. Megnyitottuk Védett telephelyünket Berekböszörményben. A Lépéselőny Egyesület 2012 óta valósít meg rehabilitációs programokat megváltozott munkaképességű és fogyatékos személyek képzése és foglalkoztatása céljával. Március 10-én sajtónyilvános, ünnepélyes átadó keretében.

A köszöntő beszédet Urayné Szilágyi Márta, Berekböszörmény közjegyzője  mondta

Amelyben kiemelte a Lépéselőny Egyesület, Berekböszörmény Község Önkormányzata és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat együttműködéséből létrejött telephely fontosságát. „Jelenleg hat fő csökkent képességű munkavállaló dolgozik, 4 fő női munkavállaló mosást, vasalást és ruhahajtogatást végez, 2 fő férfi munkavállaló pedig karbantartási és javítási szolgáltatást lát el. Ezeknek az embereknek kifejezetten fontos, hogy visszakerüljenek a munka világába és társadalmilag hasznosnak érezhessék magukat, ezt a lehetőséget teremtettük meg számukra.”– nyilatkozta a jegyző asszony.

DSCN2367Huri Beáta, a Lépéselőny Egyesület elnöke köszönte meg az együttműködést

A paktum tagjainak, akik a vállalásokat sikeresen teljesítették. „Fő célunk a megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő személyek számára munkalehetőség teremtése, így nagyon büszke vagyok arra, hogy Berekböszörményben is sikerült állást biztosítanunk. Mindezt példaként szeretném felmutatni más szervezetek és önkormányzatok számára, hogy közös erővel minden lehetséges.”- emelte ki Huri Beáta.

Végül Aba-Horváth István, Hajdú-Bihar Megye Önkormányzat nemzeti és etnikai tanácsnoka tartotta meg beszédét

amelyben kitért arra, hogyan lehet az összhangot megteremteni romák és nem romák között. „Láttam, amikor a berekböszörményi telephely még csak egy romos játszóház volt, de biztos voltam benne, hogy hamar munkahelyet tudunk teremteni. Az országban a széthúzás a jellemző, így sikernek értékelem, hogy hat embernek munkát biztosítottunk és sikernek könyvelem el azt is, hogy egy cél érdekében összefogtunk és létrehoztuk a védett telephelyet. Meggyőződésem, hogy ezt a példát lehetne sokszorozni, hiszen mindenhol vannak lehetőségek csak meg kell keresni azokat”.

Írta: Szabó Noémi