Tegyünk a holnapért! Húsvéti adományozás Debrecenben

Tegyünk a holnapért!  Kapni jó, de adni mégjobb! – tartja a mondás. Egyesületünk is így van ezzel, hatalmas örömöt jelent rászorúló emberek részére adakozni. A  Felföldi Édességgyártó Kft. jóvoltából április 14-én és 16-án több száz alsós-és felsős gyermek részére juttatunk el édességcsomagokat. 

Tegyünk a holnapért! Tegyünk a holnapért! A cél a jótékonysági tevékenységek előmozdítása

A rászoruló gyerekek önzetlen támogatása, érdekeik védelme és a szemléletformálás. Annak a bemutatása, hogy kevés erőfeszítéssel is nagy örömöt lehet okozni. Mindkét alkalommal a reggeli órákban indul útjára a nagy mennyiségű édességadomány, amelyet a Felföldi József által irányított cég biztosít. A Felföldi Kft. nem első alkalommal segített, a Pósa Utcai Óvoda cipő és játékadományokat is kapott már.

 

Április 14-én, a Nagy Sándor Telepi Tagintézmény tornatermében 12 órakor kezdődik az átadás, 45 alsó és 115 felső tagozatos tanuló kap csomagot. A Lilla Téri Általános Iskola tornatermében 13:30-tól osztják szét az adományokat, 250 alsós gyermek részére. Április 16-án pedig a Pósa Utcai Óvodába látogatnak el a támogatók, ahol összesen 180 gyereknek adják át az édességcsomagokat. Az esemény 10 órakor kezdődik az óvoda udvarán. A Lépéselőny Egyesület részéről Maglóczky Judit, a „Védett Műhely” szakmai vezetője köszöni meg az adományozó nagylelkűségét.

Az édességek kiosztásán túl izgalmas játékokban vehetnek részt az ovisok, mint például a tojáskeresés. Az iskolásoknak pedig húsvéti versmondó versenyt rendeznek, ahol megcsillogtathatják tehetségüket.

 

Szintén a Húsvét előtti hétre szervezik a hajdúsámsoni Eszterlánc Óvodában illetve a Tipegők és Aprajafalva Családi Napköziben az édességadományok szétosztását, a SIKK Egyesület konzorciumi partnerségében. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat is részesül a jótékony felajánlásból, akik családi rendezvény keretében osszák szét a csomagokat két egymást követő hétvégén.

A Tegyünk a holnapért akcióhoz hasonló megmozdulásokat kíván szervezni a Lépéselőny Egyesület a jövőben is , a jelenlegi és a potenciális támogatók segítségével, hiszen bármilyen kisösszegű az adomány, hozzájárul a boldogabb mindennapokhoz.