Találja meg könnyedén az akadálymentes intézményeket világszerte a WHEELMAP alkalmazással!

wheelmap mobil

Szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy olyan oldalt, ami megkönnyebbítheti a kerekesszékesek kirándulási és szórakozási helyeit! A WHEELMAP oldalról van szó, a nevében is benne van, mint wheel = kerék, ez a kerekesszék kifejezéséből lett. A kerekesszék angolul WHEELCHAIR.

Nagyon jó kezdeményezés, mert így kevesebb segítséget kell kérnünk épp társainktól. Ez az oldal az akadálymentes intézményeket mutatja meg szerte a világban! Van lehetőségünk arra is, hogy mi magunk – ahol eddig jártunk életünk során szórakozni esetleg nyaralni, vagy akár ügyeinket elintézni – akadálymentes környezetben, bejelölhetjük, hogy milyen intézmények, épületek vannak vagy akár alakultak át akadálymentes környezetté.

wheelmap

Mi is kerekesszékben éljük mindennapjainkat, és sok helyszínre próbálunk eljutni. Nagyon jó dolog, hogy például nem ütközünk lépcsőkben és nem kell segítséget kérnünk az utcán egy intézménybe való be-vagy kijutásához. Egy fogyatékkal élő embernek a legnagyobb megpróbáltatása, hogy minél önállóbban tudja élni hétköznapjait, egyben ez siker élmény is. Az említett oldalhoz kell egy kis idegennyelvi ismeret, de nem ördöngösség eligazodni rajta. Ez az akadálymentes weboldal már telefonos alkalmazásként is letölthető, ha úgy adódik, hogy a városban keresünk könnyen megközelíthető helyet, akkor rögtön a telefonon is utána tudunk nézni, hogy körülöttünk jelenleg melyek az akadálymentes épületek. Jelenleg Android-os és Apple termékekre lehet letölteni az alkalmazást ingyenesen. Reméljük tudtunk nektek segíteni gurulós sorstársaink. Lépni jó dolog, de gurulni sem rossz!

 

Az oldal elérhetősége: 

http://wheelmap.org

 Android-os termékekre!

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.wheelmap.android.online

Apple termékekre!

https://itunes.apple.com/de/app/wheelmap/id399239476?mt=8

 

Szerzők: Borsy Ádám és Kovács Ádám