Elbúcsúzott gondozónőitől a Szivárványház

szivárványházElbúcsúztunk a Hajdúsámsoni Szivárványház által működtetett házi segítségnyújtásban résztvevő gondozónőktől. A szolgáltatás gazdasági okok miatt májustól már nem vehető igénybe, viszont a családok és szociálisan rászorulók segítése továbbra is szívügyünk, így már ismert szolgáltatásaink továbbra is elérhetőek lesznek az érdeklődők számára.

A Szivárványház Szociális Szolgáltató Központ küldetése az álláskeresők, a családok és a szociálisan rászorulók segítése. A Szivárványház a SIKK Egyesület fenntartásában lévő intézmény, alapelve, hogy az ellátottak környezetükben hozzájussanak a számukra fontos szociális szolgáltatásokhoz. Az alapszolgáltatások biztosításával az intézmény segítséget nyújt a rászorulóknak egészségi és mentális állapotukból, vagy más okból származó problémáik megoldására.

Feltehetjük a kérdést: „Milyen lehetőségeink vannak, ha valamelyik hozzátartozónk, családtagunk megbetegszik? Kihez fordulhatunk? Ami biztos, hogy nem hagyhatjuk sorsára! Gondoskodásra, törődésre van szüksége. Elfoglaltságaink miatt (munka, gyerekek) nem tudunk huszonnégy órában segítségre szoruló szerettünk mellett lenni. Ebben az esetben fordulhatunk házi segítségnyújtáshoz.

gondozónők

A házi segítségnyújtó szolgálat közel négy és fél évig működött töretlenül a Szivárványház berkeiben.

Célterületünk Hajdúsámson és közigazgatási területén belül eső településrészek (Martinka, Sámsonkert) voltak. A házi segítségnyújtás feladata elsősorban az önmaguk ellátására saját erőből teljesen már nem képes személyek otthonukban történő gondozása volt. Gondozónőink segítettek a rászorulóknak az étkezésben, a testi higiéné megtartásában, a lakókörnyezet tisztántartásában, háztartási teendők ellátásában, gyógyszeradagolásban, egyéb felmerülő helyzetekben. A szolgáltatás társadalmi hasznossága megkérdőjelezhetetlen, megkönnyíti az idős, beteg, fogyatékkal élő személyek hétköznapjait, ugyanakkor olcsóbb és humánusabb is.

Ezúton szeretnénk megköszönni annak a 9 gondozónőnek és vezető gondozónőnknek a munkáját, akik a Szivárványház színeiben elhivatottságukkal, odaadásukkal gondoskodtak a rászorulókról, megkönnyítették mindennapjaikat egy kis vidámságot csempészve ezáltal is életükbe.

 Továbbra is igénybe vehető szolgáltatásaink:

-szenvedélybetegek nappali ellátása

– munkaerő-piaci szolgáltatások

– családi és közösségi szolgáltatások

– szociális támogató szolgáltatások

– önkénteseket fogadó szervezet

– ingyenes képzési lehetőségek

– pszichológiai tanácsadás

– egészséges életmódra nevelő programok

Elérhetőség:

SZIVÁRVÁNYHÁZ Szociális Szolgáltató Központ

4251 Hajdúsámson, Kossuth út 43. Tel.: 52/640-736

2015.04.27.