SZERELEMCSÜTÖRTÖK: Mi kell a férfinak és mit akar a nő?

szerelemcsutortok

A Szerelemcsütörtök olyan közösségi rendezvény, amely minden hónapban egy előadással jelentkezik. Célja, hogy olyan ismereteket és gyakorlatokat adjon át a nézőknek, amik segítséget nyújthat az alkalmazkodáshoz, folyamatosan változó emberi kapcsolatokban. Tartalmas, ismeretterjesztő előadások párkapcsolatokról, szerelemről, szakításról, hűségről és azokról az életünket érintő dolgokról, amelyek befolyásolhatják kapcsolatainkat, mindennapjainkat.

A februári pszicho est programja keretében Dr. Kozma-Vízkeleti Dániel előadásában hallhatjuk, hogy „mi kell a férfinak és mit akar a nő?”. E kérdéskör örök dilemmákat vet fel. A National Academy of Sciences legfrissebb kutatása kimutatta, hogy eltérő idegi összeköttetések mutatkoznak a női és férfi agyban, ami által az agyféltekék kommunikációja is másként funkcionál.

A nemek közti különbségek időről-időre más kontextusban jelentek meg, legyen szó vallásról, művészetekről, tudományról. A ’80-’90-es években megjelent a gender studies, avagy a társadalmi nemek tudománya, új női szemlélet és látásmód ágyazódott be az oktatásba, ezáltal hangsúlyozva az esélyegyenlőség megteremtésének igényét. Mára talán eljutottunk oda, hogy felismerjük a nők és férfiak különbözőségét, az egyenlőségi törekvések ellenére. A diszkrepancia megmutatkozik a személyiségünkben, a karrier és munkához való hozzáállásunkban, (pár)kapcsolatainkban,társas törekvéseinkben és az élet számos területén. Bár a két nem közti eltérések egyértelműen kimutathatóak, mégis egy közös van bennünk, az önmegismerés és az önmegvalósítás vágya.

Minden érdeklődőt várunk a Szerelemcsütörtökön, ahol mélyebben betekintést nyer a nők és férfiak eltérő, mégis összefutó kapcsolatába.

Időpont: 2016. február 4. Kapunyitás: 17.30

Kezdés: 18:00

Helyszín: Pepe Kávézó, Debrecen, Kossuth utca 8.

Helyfoglalás: érkezési sorrendben.

A jegy ára: 2800 forint, amit a helyszínen lehet megvásárolni.

Facebook közösség:

https://www.facebook.com/Szerelemcs%C3%BCt%C3%B6rt%C3%B6k-1672370723001995/?fref=ts

Ruhatár: nincs.

2016.01.15.