Segítséggel Képes lehet rá -egészség károsodás melletti munkavállalásról

Segítséggel Képes bár a kezdő rugás drasztikus voltSegítséggel képes lehet mindenki elhelyezkedni a munkaerő piacon ha akar dolgozni. Viszont ez sokszor csak egy üres frázis! Mi az igazság ebben a témában? Tényleg mindenkinek van helye és lehetősége munkába állni, és egy kis segítséggel képes bárki sikeresen megkeresni a számára megfelelő állást? A legtöbben háborognak, hiszen a régi járadék típusú jövedelem elvesztésével létbizonytalanságba kerültek,

Rehabilitációs tervek a foglalkoztatásban

A rehabilitációs ellátás bevezetésével a társadalmi visszailleszkedés lehetőségét teremtették meg a tartósan illetve súlyosan beteg embereknek, vagy kivettek pénzt a rászorulók zsebéből, három év után egyre világosabban látszik: Voltak akiknek ez esélyt adott a tényleges rehabilitálódásra egészségügyi szempontból mert volt bennük akarat, hogy dolgozzanak és éltek is a lehetőséggel.

A változások Őket érintik a legérzékenyebben

A változások az alul iskolázottak számára és azoknak akik sokáig kiestek a munkából nem örvendetesek.

Azok a nők jártak talán leginkább méltánytalanul kisemmizetté az új rendszer által akik 2-3 gyermek vállalása közben veszítették el egészségük romlása miatt az addig megszerzett végzettségeikhez szükséges munkavégző képességüket. Az Ő számukra a talán a legfontosabb, hogy ismét emelt fővel felelhessenek a válozásokra, hiszen gyermekeik érdekében is rákényszerülnek felvenni a kesztyűt, anyagi és erkölcsi okokból is, hiszen a következő generáció számára ők mutatnak példát. Mi itt a Lépéselőny egyesületnél hisszük hogyha ők képesek egy kis segítséggel ismét megtanulni átjutni a felmerülő akadályokon akkor bárki képes lehet a változtatásra, ezért dolgozunk

Segítséggel Képes lehet bárki lefaragni a hátrányt?

A legnehezebb azt megértetni sokszor, hogy a megváltozott munkaképesség nem feltétlen hátrány. Sőt ha a változásra nyitott a megváltozott munkaképességű munkavállaló akkor lehet akár egy előnyös változás kezdete is! Persze a munka nem adja vissza az egészséget, de az önbecsülést, a jól végzett munka felett érzett elégedettséget és a munkahelyen nem engedik visszasüppedni az önsajnálatba az már, magában is egy olyan lelki wellness, amely a egy tartós betegség esetén a betegség okozta feszültség feldolgozását is segít átvészelni, sőt felszabadít az egyre növekvő nyomás alól is, hiszen ismét hasznosnak és nem tehernek érezheti magát a családja számára!

Végezetül azért elismerjük a kezdő sebesség megadása ezekhez a változásokhoz drasztikus volt, és sok esetben talán kevésbé humánus megoldás, de a határok megszabásában így is sok a méltányossági eltérés, Magasabb iskolai végzettséggel nyelvtudással rendelkezők a megváltozott munkaképességűek közül nagyobb eséllyel helyezkednek el. A továbbképzés lehetősége egyre inkább nyitott a felnőtt képzésnek a rehabilitálható emberek felé is. Csak akarni kell! A kezdeti hátrány képessé tehet így, új nem várt előnyök megszerzésére is bárkit!