Komplex felülvizsgálat a nyugdíjakkal kapcsolatban

Rokkant ellátás a Rokkant nyugdíj helyettA megváltozott munkaképességűek nyugdíjának felülvizsgálatát jelentősen felgyorsítják-számolnak be a híradások.
Kormányzati döntés volt 2012-ben a rokkant ellátás átalakítása, amelynek részeként elrendelték minden 57 évnél fiatalabb megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő, valamint rendszeres szociális juttatásban részesülő ügyének felülvizsgálatát.
A változás 200 ezer aktívkorú megváltozott munkaképességű személyt érintett.
A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) közleményéből kiderült, 2015 végéig sem sikerülne elvégezni az összes felülvizsgálati eljárást a meglévő erőforrásokkal, mivel kevés orvosszakértő állt rendelkezésre.
A kormány a múlt héten módosította a közszférában alkalmazandó nyugdíj politikai elvekről szóló határozatát, derült ki a nyilatkozatokból. Ennek értelmében jelen kialakult helyzet minél gyorsabb elvégzése érdekében nyugdíjas orvosokat is fel fog kérni az NRSZH: Tapasztalatukkal és szakértelmükkel segítsék a folyamat mielőbbi lezárását.  A felkérést elfogadó nyugalmazott orvosokra nem vonatkozik a “nyugdíj vagy munka” elve. Így a nyugdíj-ellátásuk megtartásával végezhetnek rehabilitációs orvosszakértői feladatokat megbízatásuk ideje alatt.

Ami a rendszer felülvizsgálata után következik:

Az aktív korban lévő megváltozott munkaképességűek ellátórendszerének átalakításával, az egészségkárosodásnak megfelelő ellátások országosan egységes és átlátható rendszere jött létre és ez már érzékelhető.
Az új rendszerben a foglalkoztathatósági szempontok markánsabban érvényesülnek. Egyre hangsúlyosabb szerepet kaphat a foglalkozási rehabilitáció. A megváltozott munkaképesség már nem rekeszt ki az embereket a munkavállalás lehetőségéből. Így sokan pozitív jelenségként élhetik meg a rokkantsági rendszer átalakítását.

Ebben a folyamatban játszik óriási szerepet a Debreceni Foglalkoztatási Központ. Ez az a hely, ahol elkötelezett módon segítjük a megváltozott munkaképességűek rehabilitációs tervének megvalósulását a nyílt munkaerő-piacon. Mert a megváltozott munkaképességű munkavállalók  is teljes értékű emberek. Mi tudjuk, hogy ők is képesek értéket létrehozni önmaguk boldogulására, és a társadalom számára egyaránt.