Akkreditált rehabilitációs munkáltatók és szolgáltatók továbbképzése

Akkreditált rehabilitációs munkáltatók partneri kapcsolata2017. szeptember 21-én a rehabilitációs munkáltatóknak és szolgáltatóknak egy napos továbbképzést szerveztek. Debrecen színeit a Lépéselőny Egyesület is színesítette a DFK képviseletében  Csobolya Anett és Marton Zsoltné, hajdúsámsoni intézményünkből pedig Kaszás Barbara vett észt ezen a képzésen, aminek a legfontosabb témái a következők voltak:

  • Várható és jelenlegi Európai Uniós projektek a foglalkozási rehabilitáció területén.
  • Akkreditációs követelmények a foglalkozási rehabilitációs munkáltatók és szolgáltatást végzők körében
  • Szolgáltatás-fejlesztés a RÉV projektben.

Az első előadó a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Szakmafejlesztési Főosztály főosztályvezetője,

Második előadó a Budapest Főváros Kormányhivatala Rehabilitációs Főosztály rehabilitációs akkreditációs szakügyintézője,

Harmadik előadóként pedig a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság programiroda vezetője adta át tudását és szakmai tapasztalatait. Ezzel segítve munkáját az országból megjelent akkreditált rehabilitációs munkáltatók és szolgáltatók mentorainak és tanácsadóinak.

Pontosabb fogalmak, amelyek segítenek eligazodni:

Az előadások során a már említett témakörökön belül megismerkedhettünk és egyértelműbbé tettük a megváltozott munkaképességűek, fejlesztő foglalkoztatás, akkreditált munkáltató és a nyílt munkaerőpiac fogalmait. Tisztába kerültünk az új 2017-es jogszabályváltozásokkal, az akkreditációs követelményekkel, Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programmal (EFOP), RÉV (Rehabilitáció-Érték-Változás) projekttel.

Akkreditált rehabilitációs munkáltatókkkent ott voltunk mi isAz EFOP fő beavatkozási irányai:

  1. Társadalmi felzárkózás
  2. A család társadalmi szerepének megerősítése és a társadalmi összetartás erősítése
  3. Egészségfejlesztés és betegségmegelőzés, egészségügyi fejlesztések
  4. A köznevelés minőségének fejlesztése, kiemelt tekintettel a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentésére
  5. A munkaerő-piaci változásokhoz alkalmazkodni képes felsőfokú végzettséggel rendelkezők számának növelése
  6. Utánpótlás mennyiségi és minőségi megerősítése a humán intézményekben dolgozók körében és a kutatás-fejlesztésben

RÉV (Rehabilitáció-Érték-Változás) projekttel

A RÉV projekt nem más, mint a megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési és szolgáltatás-fejlesztési modellprogram. A projekt célja a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerőpiacon történő elhelyezkedési esélyeinek javítása. Ez által a hátrányos helyzetű emberek – köztük a fogyatékos személyek – társadalmi integrációja, az esélyegyenlőségi szolgáltatások fejlesztése, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci részvételének elősegítése, s ezen keresztül a társadalmi részvétel erősítése.

rehabilitációs munkáltatók és szolgáltatók továbbképzése

A Lépéselőny Egyesület szakemberei rehabilitációs munkáltatók és szolgáltatók is egyben. Így mindkét oldalt, sőt magukat a munkavállalók szemszögét is ismerő és átérző segítők. Bátran forduljon minden munkáltató és munkavállaló is bizalommal feléjük!  Szakembereink és maga a Debreceni Foglalkoztatási Központ, vagy más intézményei a Lépéselőny Egyesületnek hatalmas tapasztalattal rendelkezik és a legfrissebb szabályozásokat is ismerik és tudják hogy lehet kihozni ezekből a legjobbat!