Prokejtlátogatás. Negyedik állomás: Szeged

tn_kep1

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. a „FoglalkoztaTárs – Társ a Foglalkoztatásban” program keretében szervezett projektlátogatás utolsó állomása Szeged és a Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány volt. 

Az Alapítvány elsősorban a kis- és középvállalkozások érdekében tevékenykedik. Stratégiai céljaik között szerepel a vállalkozói kultúra színvonalának emelése, az induló vállalkozások túlélési esélyeinek növelése, a kis- és középvállalkozások piachoz, finanszírozási forráshoz, szaktudáshoz és tulajdonszerzéshez történő hozzásegítése, ágazatok fejlesztése.

A “Nyerjünk együtt” nevű projekt (TÁMOP 1.4.3-12/1-2012-0025) célja a munkaadók és a munkavállalók közötti érdekek és elvárások egyensúlyba hozásával növelni a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási esélyeit.

A projekt főbb pontjai:

–           10 HR tanácsadó képzése, akik kifejezetten a fogyatékkal élők munkavállalását segítik, a munkaköröket ez alapján elemzik

–           önmenedzsment képzés

–           vállalati auditorok képzés

–           kompetencia elemzés fogyatékossági szemszögből

–           érzékenyítő műhelyfoglalkozásokat dolgoznak ki és valósítanak meg vállalati vezetők számára

–           virtuális asszisztens képzés

–           Ír cégtől képzés adaptálása, mely 100 órás akkreditált képzés. Segíti a munkavállalót a munkahelyi stressz leküzdésében, és a munkába állásban.

A projekt célcsoportjai:

  • Fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű munkavállalók
  • Megváltozott munkaképességű dolgozókat hatékonyan alkalmazni akaró vállalkozások
  • A vállalkozásoknál dolgozó HR vezetők vagy a HR tevékenységért felelős alkalmazottak
  • Megváltozott munkaképességűeket képviselő civil szervezetek

Aki részt vesz a programban képes lesz reálisan értékelni saját tudását, képességeit, fejlesztheti, erősítheti a munkához és élethez való hozzáállását. Megérti a változás szükségességét, elfogadja a változásokkal együtt járó nehézségeket, kezelni tudja egyéni stressz tüneteit, képes lesz felülkerekedni saját negatív érzelmein, felismeri gyengeségeit és erősségeit egyaránt, így keresve az önmegvalósítás lehetőségét. Képes lesz, hogy egyéni módszerekkel felismerje a kiégés korai jeleit, ez ellen megelőző lépéseket dolgozzon ki, hogy a kudarcban ne a problémát, hanem a fejlődési lehetőséget lássa.

A négy városban (Kecskemét, Szekszárd, Pécs, Szeged) tett projektlátogatás rávilágított arra, hogy érdemes odafigyelni az új trendekre a gazdasági szektorban. Összességében nagyon innovatív, ötletgazdag szervezeteket ismerhettünk meg. Mindenki nyitott volt a tapasztalatok átadására, és érdeklődést mutattak a többi szervezet irányába is.