Öt dolog, amit érdemes tudnia a babákról és gondozásukról!

babagondozás

A születés a legcsodálatosabb dolog a világon. Egy új élet kezdete, a szülők számára pedig feledhetetlen pillanat. Ahogy korábbi cikkünkben is említettük egynapos kisbabának egynapos az anyukája és az apukája is. Így a szülőknek is együtt kell fejlődniük gyermekükkel. Íme néhány tanács a babagondozáshoz! 

1. A szoptatás segíti a száj és fogazat helyes fejlődését, sőt a szoptatás hossza és a baba intelligenciája összefüggésben vannak.

2. Az emberi agy újszülött korban gyorsan növekszik és csak felnőtt korban, körülbelül a harmincas éveinkben áll meg. Az agy fejlődésének legfontosabb szakasza 3-5 éves korban történik, ekkor indul meg a gyermekek érdeklődése a környezetük iránt.

3. A jobb agyfélteke rohamosan fejlődik az első három évben, ez a rész felelős később az emberi érzelmek felismeréséért az arcon, vagy például a szemkontaktus tartásáért. Azoknak a gyerekeknek, akik ebben az időszakban sokat ülnek képernyő előtt és kevés emberi arcot tapasztalnak meg, csökken a szociális képességük.

4. A babák ismerik az igényeiket, ezért ne csak a szakértők tanácsait hallgasd meg a gyermekgondozással kapcsolatosan, hanem a saját megérzéseidre is hallgass! Bízz magadban!

5. A bőr kontaktus  és a játék a babák legfontosabb igénye, már a születés első perceitől. Felnőtt korban a simogatás, a testi érintkezés és a közösségi élet elégíti ki ugyanezt az igényt.

Ha szeretnél több praktikus dolgot is megtudni a babákról és a gyermeknevelésről jelentkezz Bababa-Papapa-Mamama (BPM) kurzusainkra, ahol szakértőknek teheti fel kérdéseit.

További információ: 06-52-321-666

e-mail: foglalkoztatasikozpont@gmail.com