Országos munkaerőhiány, miközben egyesek kétségbeesetten keresik a megélhetéshez szükséges munkahelyüket

munkaerohiany a versenyszférában-2016Magyarországot is utolérte az Európán végigsöprő munkaerőhiány. A kormányzati beavatkozások következtében ugyan a rekord alacsony a munkanélküliség aránya és lehet a növekvő foglalkoztatási rátával is büszkélkednünk, Viszont a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) alelnöke, Rolek Ferenc az MTI-nek arról beszélt, hogy Magyarországon egyes iparágakban, sőt egyes földrajzi területeken is általánossá vált a munkaerőhiány. Ez korábban szerinte csak bizonyos ágazatokban jelentkezett ilyen erősen. Területileg pedig szinte csak a magasabb bérszínvonalú Ausztriával és Szlovákiával határos nyugati országrész volt érintett a jelenségben. Mára ez jelentősen átalakult, a versenyszféra ágazataiban viszont tovább erősödött a kereslet bizonyos munkaerő felvételére, ami egyre kevésbé oldható meg a jelenlegi képzési és átképzési rendszerekkel. Miközben bizonyos régiókban a munkakeresők nehézségekbe ütköznek álláskeresés közben, az országos mutatók rávilágítanak egyre több álláshely várja a versenyszférában a dolgozni akaró és megfelelően képzett embereket.

Ezeket az ágazatokat érinti a munkaerőhiány.

Legnagyobb érintettségnek e munkahelyeken vehető észre a külföld elszipkázó ereje:

  • a feldolgozóiparban,
  • az idénymunkában,
  • a mezőgazdaságban,
  • a szolgáltatásokban,
  • a vendéglátásban,
  • az informatikában
  • a mérnökök között.

De az országnak még vannak tartalékai: vannak még belső munkaerőforrásai, akik jelenleg még

  • Közfoglalkoztatottak.
  • Költségvetési alkalmazottak egy része.
  • Tartósan munka nélkül maradottak.

A hiányzó helyekre való beillesztésük a fenntartható fejlődés érdekében csak átképzés után valósítható meg, viszont az átképzésre való hajlandóság legalább annyira nehézkes dolog, mint az országon belüli munkaerő áttelepítése oda ahol szükség van a munkaerőre.

Megoldható a munkaerőhiány külföldi munkavállalókkal?

A legfontosabb kérdés az együttműködési hajlandóság az új munkavállalók és a régi dolgozók között meglegyen. ez multinacionális cégeknél és diplomához kötött munkakörök esetén könnyebb. de sok ágazatban figyelembe kell venni a kulturális és a nyelvi korlátokat is, Magyarország ebből a helyzetből képes kifejezetten jól kijönni, ha a környező országokban élő magyar anyanyelvű vagy magyar nyelven beszélni tudó rejtett munkaerő van, akinek még motiváló is lehet a magyar bérezés. Sokan élnek is ezel kettős állampolgárként Magyarországon dolgoznak szakmájukban romániai és ukrajnai munkavállalóként. Az ilyen jellegű migráció az átlag emberekben sem vált ki rosszallást sőt sokszor szimpátiát váltanak ki a munkatársakból.

Hosszútávon viszont csak az lesz a megoldás, ha a képzetlenségét a kiaknázatlan munkaerőnek és a „röghöz-kötöttség”-hez való ragaszkodást sikerülne feloldani. Képzéseinkkel és munkaerő piaci tanácsadásainkkal mi a Debreceni Foglalkoztatási Központ munkatársai azon dolgozunk hogy a munkaerőhiányt sikerüljön “házon-hazán” belül megoldani tartósan munka nélkül maradt munkavállalókból és megváltozott munkaképességű munkavállalók is egyenlő esélyekkel pályázhassanak a megüresedett állásokra.

Ha kéred segítségünket ebben, Gyere el hozzánk és mi segítünk!