Nyissunk egymás felé! Nyílt nap a Lépéselőny Egyesületnél

nyílt nap

Egyesületünk ma délelőtt nyílt napot szervezett, amelynek célja, hogy jobban megismertessük a cívisvárosban működő foglalkoztatást és fejlődést segítő tevékenységeinket. Az eseményen vendégül láttuk a Caritas Alapítvány, a Kék Lovag Rendészeti Motoros Egyesület és a debreceni Karitatív Testület munkatársait. 

A nyílt napot a telephelyünkön, a Debreceni Foglalkoztatási Központban tartottuk, ahol lehetőség volt betekinteni az általunk működtetett Fogyatékos Nappali Ellátó és a Védett Műhely mindennapjaiba. Gulyás Sándor, intézményvezető röviden beszélt a Lépéselőny Egyesület működéséről, szolgáltatásairól. Kiemelte a sikeres projektjeinket, mint az Újra a pályán – Foglalkoztatási rehabilitációs szolgálat kialakítása Debrecenben, Visszatérés- Rehabilitációs munkaerő-piaci szolgáltatás beindítása.

Kitért a Védett Műhely szerepére és fontosságára a megváltozott munkaképességűek életében, illetve tájékoztatott róla, hogy milyen innovatív fejlesztő tevékenységet folytat az egyesület a fogyatékos nappali tagjaival, milyen lehetőségei vannak a megváltozott munkaképességűek rehabilitálására, milyen eszközök (programok, tesztek, képességmérés, társas játék) állnak rendelkezésünkre a munkánk során.

nyílt nap

Bodnár Erika, rehabilitációs mentor segítségével a Debreceni Foglalkoztatási Központ munkájába is bepillanthattak a hozzánk ellátogató szervezetek képviselői. Megismerhették, hogy milyen módszerekkel keresünk munkát és hogyan működik a saját fejlesztésű adatbázisunk. Az ellátottaink legjobban a Kék Lovag Rendészeti Motoros Egyesület tagjának, Sipos Miklósnak a motorbiciklije iránt érdeklődtek, amire felülhettek egy fénykép erejéig.

Köszönjük, hogy velünk tartottak és reméljük, hogy a kölcsönös együttműködés érdekében, a jövőben is megtisztelnek bizalmukkal.

2016.04.12.