A Nóra-háló program célkitűzései. Női esélyegyenlőség

Nóra-Háló, Női esélyegyenlőségA Nóra-háló célja a női esélyegyenlőség megteremtése. Napjainkban egyre nagyobb problémát jelent a munkanélküliség. Ez alól azok a kismamák sem kivételek, akik gyermekük születése után nem tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Félnek az új szülői szereptől, ugyanakkor félnek attól is, hogy nem lesz lehetőségük visszatérni dolgozó nőként, saját szakmájukban bizonyítani.

Női esélyegyenlőség gátló tényez  A stresszes életmód, a kétségek, a létbizonytalanság akár depresszív folyamatokat is előidézhet. A legtöbb szervezetnél pedig kimaradnak a kismama programok, amellyel támogathatnák a nők újra-elhelyezkedését, sőt a mai cégnormákból hiányzik a várandóság elfogadása. Egy felmérés szerint a legtöbb nő a tizenötödik hétig eltitkolja, hogy gyermeket vár. Bizonyos változtatásokat lenne érdemes eszközölni, hiszen az esélyegyenlőség ma már nem tabu. A hölgyek számára is fontos a karrierépítés, megfelelő motivációt jelentene számukra, ha valaki tanácsot adna nekik abban, hogyan tudnák ellátni egyszerre a szerető anya, feleség és dolgozó nő szerepét.

Női esélyegyenlőség Gyermekmekvállalás mellett?

A Nóra-háló program célkitűzése megismertetni a gyermekvállalás előtt álló nőket, illetve a már kisgyermekes anyákat saját jogaikkal, lehetőségeikkel. A projektet tíz régióra szeretnénk kiterjeszteni, munkaerő-piaci és anti-diszkriminációs tanácsadói hálózat működtetésével. A projekt időtartama alatt országos szinten körülbelül 5000 nő számára kívánunk segítséget nyújtani, elsősorban abban, hogyan tudja összeegyeztetni a magánéletet és a munkát, milyen kilátásai vannak gyermekes anyaként a jövőre nézve, mire érdemes odafigyelnie álláskereséskor.

Ezenkívül a női esélyegyenlőség megteremtésében a Szülői Tréning Klub is segít,  hogy könnyebben eligazodjanak a hétköznapokban. Ha érdekelnek azok a módszerek, amellyel a szülő-gyermek kapcsolatot javíthatod, fejlesztheted, boldogabbá teheted, itt a helyed. Három alkalom ad lehetőséget arra, hogy jobban megismerd önmagad és gyermeked lelkivilágát. Az első tréning április 15-én, téma: Önzés és személyiség. A második május 13-án, téma: Gordon kommunikációja, a harmadik alkalommal, június 3-án önismereti tréningen vehetsz részt.

 

Időpont: Kedd: 16-17 óra között mindhárom alaklommal.

Helyszín: Debreceni Görög Katolikus Óvoda, Vígkedvű Mihály utca 5.

A tréningeket Rády Eszter pszichológus tartja.