A nőiségben rejlő erő hatalma

női képesség, nőiesség

Díva, anya, démon, feleség, barátnő, szomszédasszony, munkatársnő, sógornő, meny…a szerepek listája végtelen. A mai nőnek annyi szerepbe kell megfelelnie vagy megjelennie, amit régen egy nagycsalád nőtagjai közösen tudtak csak ellátni. Számba vettünk néhány dolgot, amelyek ismerete vagy gyakorlata segíthet minket a nőiességünk megismerésében és a női szerepek összehangolásában. Íme az első!

 Az istennők pedig bennünk vannak, csak fel kell őket fedeznünk magunkban!

A saját élettörténetünkben főszerepet játszunk. Életünk alakulásában, a párválasztásunkban és a családban betöltött szerepünkben mi hozzuk meg a döntéseket. Élettörténetünk is a mi kezünkben van. A döntések meghozatalában és a választásainkhoz is szükségünk van a megfelelő önismeretre. A legtöbben nem vagyunk tisztában azzal, hogy nőként milyen társadalmi elvárások nehezednek ránk, és a külső sztereotípiák hogyan befolyásolják a bennünk létező nőiesség kibontakozását.

A női önismeret fejlesztésében érdemes szakember segítségét kérni

Vagy olyan segítőjét, aki magabiztosan tud minket vezetni addig, amíg szükségesnek tartjuk. A különböző viselkedésminták, a példák keresése, a családunk nő tagjai élettörténetének megismerése és bennünk élő nőiesség megélése mind eszközként szolgálhatnak fejlődésünkben.

A női önismeret támogató tréningeinken azt a tudást szerezheted meg magadról, amely segítségével könnyebben ismerheted fel a benned létező energiákat, erőket vagy éppen a környezetedben élőkkel való kapcsolataid természetét.

Amennyiben szívesen fordulna hozzánk további információkért, keressen bennünket a 06-52-321-666 telefonszámon vagy a foglalkoztatasikozpont@gmail.com e-mail címen.

 Írta: Rády Eszter, pszichológus