Nem kedvez a 2016-os év a munkavállalóknak!

szabadságoltatási tervek a munkavállalóknakNem kedvez a munkavállalóknak 2016. a fizetett ünnepek terén! Lassan minden munkavállalónak le kellett adnia a szabadságtervezetet, és láthatta, az ünnepek idén hétvégére esnek leginkább. Nem lesznek kibővített hosszú hétvégék, ami igazából könnyebbséget jelentene a munkáltatóknak.

Érdemes okosan összehangolni a családtagokkal és a munkatársakkal is a szabadságokat, ugyanis könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy a kívánt időpontok foglaltak, a kollégák gyorsabbak voltak nálunk, nekünk pedig azzal kell megelégedni ami maradt!

Mikor kell figyelni a szabadnapokra a munkavállalóknak?

Idén szökőév van! és február 29.-e pont egy hétfői munkanap.

2016-os évben összesen három ünnepnap, május 1-je, augusztus 20-a, és október 23-a is hétvégére esik, mindenki nagy bánatára csak két, 4 napos hosszú hétvégénk lesz ebben az évben.

A munkavállalóknak érdemes ügyesen beosztani a szabadságukat, így több alkalom jut pihenésre, mint gondolnánk. Érdemes kihasználni az ünnepeket, hosszú hétvégéket meghosszabbítani.

Március 15. keddi napra esik, ezért hétfőn, március 14-én kapunk ugyan egy plusz  pihenőnapot, ezt viszont március 5-én szombaton előre le kell dolgozzuk.

November 1. keddre esik, ennek következtében itt is 4 napos hosszú hétvége okoz örömet a munkavállalóknak, hiszen hétfőn sem kell dolgoznunk. Október 31-e pihenőnap lesz, de sajnos ezt is le kell dolgozni, méghozzá október 15-én!

 AKarácsony is pont vasárnapra és hétfőre esik, így 27-e,kedd már munkanap lesz.
Érdemes  meghosszabbítani az ünnepi – húsvét, pünkösd – hétvégéket 1-2 nappal, de egy-egy kiruccanásra, wellness hétvégére a meghosszabbított november tökéletes lehet.

Sajnos augusztus 20.-a  is szombati nap.

Aki odafigyel egész évben a szabadnapok okos felhasználására, azoknak a munkavállalóknak még így is van lehetősége okosan beosztani a szabadságot, hogy nyáron is és a Karácsonyt szilveszterrel összekötő időszakban is legyen lehetősége a hosszú pihenésre, ha az a munkáltatónak is megfelel!

Arról, hogy mennyi szabadnapra van joga a munkavállalónak ITT végezhet bárki egy egész évre vonatkozó kalkulációt.

2016.02.12.