A munkamánia jelei és lelki okai

munkamánia jeleiA munkamánia nem új-keletű jelenség, mindössze a megítélése változott az elmúlt években. A problémára a “manager-betegségek” és a Japánban elharapódzó halálos kimenetelű túlhajszoltság jelensége hívta fel a figyelmet. 

Workalcoholism – így is nevezik a munkamániát. Ebből kiderül, hogy nem egyszerű stressz okozta kimerültségről beszélhetünk, hanem valóságos szenvedélybetegséget takar. Akik munkamániásokká válnak, szinte észrevétlenül csúsznak abba az állapotba, amelyben az öröm egyetlen forrásává a munka válik, kiszorítva minden mást az életből. Következményei nemcsak lelkiekben, hanem testi tünetekben is megmutatkoznak.

Kezdetben a család és a közvetlen munkatársak szerepe fontos abban, hogy felhívják a figyelmet a veszélyére, ha észreveszik:

  • Már nem tudja megosztani a feladatait másokkal
  • Már akkor sem elégedett, ha befejez egy feladatot
  • Szabadidejében csak a munka foglalkoztatja
  • Családját elhanyagolja, nem mesél a dolgairól
  • Már nem képes adott ideig egy dologra koncentrálni

Később amikor már szervi panaszokat is okoz, az illető teljesítménye is messze elmarad az elvártaktól, lassan elkezdi önmagát felemészteni. Gyakoriak a  fejfájások, szenved a hasgörccsel, alvásproblémái vannak, kimerültséggel küzd és ingerlékeny. Megtapasztalja időnként az ijesztő légszomjat vagy mellkasi fájdalmakat, emésztési zavarai általánossá válnak, egyre gyakoribb a tic-elés izmaiban (akaratlan idegrángás).

A munkamánia motivációi különbözőek lehetnek

Megalománia: munkájával a hatalom, a siker, az elismerés kivívása a cél. Többnyire túlértékeli saját teljesítményét másokéval szemben.
Maximalista: legnagyobb erénye a precizitás és a rendtartás. Minden apróságra ügyel, mindent szabályoz köt, és nem szereti a felmerülő problémákat, azok ingerültté teszik.
Emberkerülő: Titokban vágyik mások társaságára, de nagyobb a félelem benne az esetleges konfliktusoktól. A megoldás számára, hogy beletemetkezik a munkájába.
Adrenalin függő: Lét-eleme új kihívásokat keresni. Az életben akkor érzi jól magát, ha két végén égetheti a gyertyát. Céljuk az elismerés, a csodálat megszerzése.
Kudarckerülők: Szükségük van valakire, hogy megmondja, mit csináljanak, önálló cselekedetek felelősségét nem vállalják fel. Rettegnek a kudarctól, ezért gondolják úgy, hogy sok munkával elkerülhető a kudarc és a megszégyenülés.

Az amerikai Anonim Munkamániások  szervezetének tapasztalatai szerint, kezdeti felismeréssel egyszerűen tud mindenki segíteni magán. Ezek a következők:

Sorrend felállítása: Az elvégzendő feladatok között fontossági sorrendet kell felállítani. Érdemes a részfeladatokat is kilistázni. Rugalmasan kell kezelni a fontossági sorrendet, menet közben is tudni kell változtatni a terveken. A váratlan dolgokat és akadályokat növekedési lehetőségnek kell tekinteni.

Helyettesítés: Új tevékenységet csak akkor vállaljunk, ha egy ugyanannyi energiát és időt követelő, eddig folytatott tevékenységet elhagyunk. Részfeladatok elvégzését képesek vagyunk másoknak kidelegálni.

Fókuszáltság: Egyszerre csak egy dologra koncentráljunk. Kisebb a hibalehetőség esélye, illetve jobban mérhető az eredmény és a ráfordított idő.

Ütemezés: a munkatempót számunkra megfelelően kell meghatározni. Mielőtt egy új munkafázisba kezdünk, ellenőrizzük le, elegendő időnk és energiánk van-e az elvégzésére. Rendelkezésünkre áll-e minden információ és tárgyi feltétel.

Elfogadás: A munka minden eredményét el kell fogadni. A türelmetlenség, rohanás és a tökéletes munka hajszolása, munkamánia súlyosbodásához vezet.

Amikor a munkamánia már súlyos méreteket ölt,

mindenképp forduljunk szakemberhez!

2016.04.13.