Munkáltatók rehabilitációs hozzájárulása 2016.

munkáltatók rehabilitációs hozzájárulása 2016 debrecen

Tavaly 2015. júniusában változott a munkáltatók rehabilitációs hozzájárulásával  összefüggésben a munka törvénykönyve 195. §-a szerint foglalkoztatott munkavállalók számbavételről, az átlagos statisztikai állományi létszám megállapítása során.

A munkáltatókat rehabilitációs munkahelyek teremtésére ösztönzi a törvényi szabályozás. A megváltozott munkaképességű személyek foglalkozási rehabilitációjának elősegítése érdekében rehabilitációs hozzájárulás fizetésére kötelesek, ha az általuk foglalkoztatottak létszáma a 25 főt meghaladja.

Persze a munkáltatók rehabilitációs hozzájárulási kötelezettség fizetését is ki lehet kerülni, ha a megváltozott munkaképességű személyek száma eléri a létszám 5%-át, azaz a  “kötelező foglalkoztatási szintet”.

munkáltatók rehabilitációs munkavégeztetését szabályozza

A munkáltatók számára a 2012. évi I. törvény (Mt.) 195. §-a biztosítja azt a lehetőséget, hogy több munkáltató és a munkavállaló a munkaszerződésben egy munkakörbe tartozó feladatok ellátásában állapodhatnak meg. A megváltozott munkaképességű munkavállalónak is lehetősége van több munkáltatónál is munkát vállalni manapság, de hogyan is alakult ez?

A közepes és nagy létszámú munkavállalót foglalkoztató munkáltatók körében felmerült egy jogos kérdés a rehabilitációs hozzájárulás tekintetében. Melyik munkáltatónál vehető figyelembe a munkavállaló, az átlagos statisztikai állományi létszám megállapítása során?

  • Segítségre van cégének szüksége a munkáltatók rehabilitációs hozzájárulásának okosabb felhasználásával kapcsolatban? Keresse Munkatársainkat!
  • Szeretne olyan megváltozott munkaképességű munkavállalók kiválasztani, akinek kompetenciái megfelelnek az Ön cége számára? Keresse Munkatársainkat!

Néhány tudnivaló amibe a munkáltatóknak jól jön a segítség:

Az ide vágó törvények és rendelkezések teljessége nélkül nézzük át, melyek a legfontosabb dolgok amire figyelni kell ha megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmazna?

  • Legalább 40 százalékos egészségkárosodással rendelkezik, és az erről szóló szakvélemény, szakhatósági állásfoglalás, hatósági bizonyítvány, minősítés időbeli hatálya érvényes még?
  • Munkaorvosi szakvélemény szerint az elvégzendő munkakör betöltésének adott megváltozott munkaképességei alapján nincs kizáró tényező?
  • Esetleg olyan munkaerő is szóba-jöhet, aki fogyatékossági támogatásban vagy a vakok személyi járadékában részesül?
  • A munkaszerződés szerinti napi munkaideje a 4 órás legyen vagy lehet akár 8 órában is foglalkoztatni a jelöltet?
  • Akkreditált munkahelynek kell lennie feltétlenül annak a környezetnek, ahol a megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztatja vagy a megfelel a jelen állapot is a beilleszkedési követelményeknek?

Mi ezekben a kérdésekben tudunk szakavatott segítséget nyújtani, hogy a hatóság ne köthessen bele!

 

Kit hagyhatunk figyelmen kívül?

Az átlagos statisztikai létszámba a közfoglalkoztatottakat, az egyszerűsített foglalkoztatás keretében foglalkoztatottakat, az önkéntes tartalékos katonai szolgálati viszonnyal rendelkező munkavállalókat, sőt a Munka törvénykönyve szerint más munkáltatónál történő átmeneti munkavégzés során (kirendelés) foglalkoztatott munkavállalókat hagyhatjuk figyelmen kívül!

Miért éri meg ez a munkáltatónak?

A fizetendő rehabilitációs hozzájárulás éves összege a hiányzó MMK létszám és a rehabilitációs hozzájárulás (946.500 Ft/év) szorzata! Ebből az összegből gyakorlatilag két megfelelően képzett munkára alkalmas megváltozott munkaképességű személyt tud alkalmazni, 4 órás munkaviszonyban. Ugyanezért a munkáltató kaphat gyakorlatilag ingyenes munkaerőt, ami további nyereséget termel.

A Debreceni Foglalkoztatási Központban felkészültek vagyunk a munkáltatók minden irányú elvárásaira,Kérjen munkáltatói rehabilitációs konzultációt munkatársainktól!

2016.05.09.