Milyen munkaközi szünet jár a munkavállalóknak?

munkaközi szünetMit értünk munkaközi szünet alatt? Mosdó használat, cigi szünet, monitor előtt dolgozóknak óránként tíz perc, ebédszünet? 
A Munka Törvénykönyv így rendelkezik:

A munkavállalót legalább 6 órát meghaladó, munkavégzés esetén 20 perc munkaközi szünet illeti.  A 9 órát meghaladó munkavégzés esetében, még további 25 perc munkaközi szünet illeti meg.
A munkavállaló és a munkáltató a munkavégzés körülményeinek szükségletében, hosszabb szünet időben is megállapodhatnak, de maximum az is csak egy órás lehet.

Mi tekinthető a munkaközi szünet részének?

A munkaközi szünet azt a célt szolgálja, hogy a munkavállalónak ideje legyen lazítani, regenerálódni, legyen ideje ételt, italt, ülőmunka esetén felállni, mozogni. A jogszabály rendelkezik arról is, hogy a munkáltatónak a munkaközi szünetet a munkavégzés megszakításával kell kiadnia!
Ez mit is jelent? Azt jelenti, hogy a napi munkaidőn belül kell maradnia a munkaközi szünetnek, a pihenést szolgálva. A munkáltató kötelessége a munkaközi szünet időtartamából legalább 20 percet a munkaidő első 3 és 6 óra közötti időszakban kiadni.

Mosdó használat

A munkaközi szünet része az, amit a munkavállaló nem tölt tényleges munkavégzéssel?
Vannak munkáltatók, akik a munkaközi szünetbe beszámítják azt az időt, amit a munkavállaló dohányzással, valamint a mellékhelyiség használatával tölt.  A mellékhelyiség használata hozzátartozik az egészséges és biztonságos munkavégzés körülményeihez, így ez mindenkori kötelezettsége a munkáltatónak, tehát független a szünet mértékétől és kiadásától. Nem lehet eltiltani a munkavállalót a mellékhelyiség használatától, mert az embertelen, megalázó bánásmód tilalmába ütközik, és sértené a munkavállaló alapvető emberi jogait.

Nem csak a munkáltatónak van kötelezettsége, a munkavállaló sem élhet vissza a helyzettel. Nem töltheti indokolatlanul távol a munkaidejét a munkavégzés helyétől. Ha így tesz, akkor a magatartása akár kötelezettségszegésnek is minősülhet.
Abban az esetben, ha a mellékhelyiség „fokozott igénybevételére” egészségügyi okokból kerül sor, akkor a munkavállalónak mielőbb orvoshoz kell fordulnia.

Cigarettaszünet

A dohányzásra a munkavállaló jogszerűen csak a munkaközi szünetét használhatja fel.
Az a munkavállaló, aki ettől eltérő időszakban megy ki dohányozni, a munkáltató a cigarettaszünet idejét tekintheti úgy, mint munkából távol töltött időt, és erre nem köteles munkabért fizetni!

Képernyő előtti munkavégzés

Képernyő előtti munkavégzésnek minősül, ha a munkavállaló napi munkaidejéből legalább 4 órában a számítógép előtt ül. Óránként minimum 10 perces, egymással össze nem vonható szünetekkel kell megszakítani.
Ez a szünet nem azonos a munkaközi szünettel!
Ennek tartama alatt a munkavállalónak továbbra is kötelessége munkát végezni, csak a képernyő előtti munkavégzést kell megszakítania. Ezt az időt más feladatok elvégzésével köteles tölteni, például foglalkozhat papír alapú feladataival, telefonálhat stb…

2016.04.19.