Munkahelyteremtés Debrecenben: Mit hoz nekünk az Új Főnix terv?

munkahelyteremtés Debrecenben a közgyűlés már beleegyezettAz Új Főnix tervvel kezdődik az igazi nagy volumenű munkahelyteremtés Debrecenben. Nem friss hír, hogy a fenntartható fejlődés érdekében, a város közel 5 milliárd forintot pályázott meg, amelyet a Déli ipari park területére és annak fejlesztésére fordítana.

 A város közgyűlése már elfogadta a terveket és csaknem 200 hektárt bocsájt az ipari termelők és ez által munkahelyteremtő beruházások rendelkezésére. A repülőtértől északra eső részen egy teljes körű innovációs negyed jönne létre, a vállalkozási szektor kiszolgálására. Ebbe beleértve a szállodákat és a szükséges bérelhető irodakomplexumokat is. Az ehhez szükséges infrastrukturális fejlesztésekre a tervek szerint 4,6 milliárd forint szükséges.

A város fejlődését és a munkavállaló polgárok jövőjét, lehetőségeit érdemben előremozdító fejlesztés. Mindenkinek közös érdeke, hiszen a déli gazdasági övezet kialakítása szükségszerű a fenntartható fejlődés érdekében.

Mikorra lesz ebből valós munkahelyteremtés Debrecenben?

A terv az, hogy 2018 tavaszára, létrejöjjön egy olyan kapacitású közmű a déli ipari park területén, amely a legnagyobb ipari beruházók igényeit is ki tudja elégíteni. Ez a fejlesztés maga is rengeteg munkaerőt vesz igénybe, az építőiparon keresztül. Továbbá a beruházás részét képezi az útfejlesztés is. A városvezetés célja, hogy a területet több irányból is el lehessen majd érni, így minden lakosnak tartós és elérhető közelségben lévő munkalehetőséget biztosíthatnak. Megváltozott munkaképességű emberek százainak is segítve, hogy ne essenek ki az ellátási rendszerből. A tervek szerint, a beruházás által több mint tízezer munkahelyteremtésére alkalmas környezetet alakítanak ki. Természetesen a munkaerő kiközvetítésében a Debreceni Foglalkoztatási Központ is nagy szerepet kíván majd betölteni.

2016.06.02.