A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület állásbörzéjén is részt vettünk

Munkaerőpiacon maradásról a Lépéselőny egyesület is gondoskodik

A Munkaerőpiacon a megváltozott munkaképességű embereket elsősorban könnyű fizikai illetve betanított munkára alkalmaznak, de egyre több a szellemi munka is. Foglalkoztatásuk után a munkáltatók bértámogatást, járulék- és adókedvezményeket vehetnek igénybe. Az állásbörzén különböző cégek, szervezetek tájékoztatták az érdeklődőket a náluk meghirdetett lehetőségekről.

“Van három olyan álláslehetőségünk, ahol megváltozott munkaképességű embereket tudunk foglalkoztatni. Több évre visszamenőleg van már tapasztalatunk ebben a foglalkoztatásban, nagyon jók a tapasztalataink, ezért a továbbiakban szeretnénk bővíteni ezt a kört” -nyilatkozta Vitos Albert szakmai vezető.

Az állásbörzét a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület szervezte

Ők nemcsak ilyenkor, hanem a mindennapokban is segítenek a munkakeresésben a fogyatékkal élő embereknek. A rendezvénnyel azonban szeretnék felgyorsítani ezt a folyamatot.

“Az önéletrajzok begyűjtése, átfésülése egy nagyon hosszú folyamat. Amikor közvetlenül találkozik egy munkáltató a munkavállalóval,  az első benyomás, a személyes benyomás meggyorsítja ezt a folyamatot” – mondta Szőke Szilvia, a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület foglalkoztatási tanácsadója.

A Kölcsey Központban tartott rendezvényen álláskeresési technikákkal is megismerkedhettek az érdeklődők. A többi között az önéletrajz és a motivációs levél elkészítésében is segítettek az álláskeresőknek.

(Forrás: dehir.hu)