Munka közben kikapcsolni?

munka közben a feszült izmokat lazítaniMunka közben nem igazán van idő kikapcsolódásra, viszont ahogyan folyamatosan nem lehet megfeszíteni izmainkat sem mert elveszíti hatékony teherbírását. Úgy a folyamatos megszakítás nélküli koncentrált figyelem összpontosítás is elveszíti hatékonyságát.

Munka közben nem mindig van idő viszont, kimenni, kiszellőztetni a fejünket, viszont vérkeringésünk helyreállítására és hogy egy kicsit sikerüljön munka közben felélénkülnünk nem árt egy kis Torna!

A fáradt és feszült izmok megmozgatása segíti a vérkeringést és csökkenti a kialakuló stressz felhalmozódását is, ugyan hazánkban már nem “divat” de ha kipróbálsz néhány gyakorlatot, megtapasztalhatod mennyire jól esik egy kis mozgás akkor is ha nincs idő szinte felállni se és kimenni egy kávéra!

Munka közben végezhető Tornagyakorlatok

Irodai torna Munka közben kikapcsolniUgye milyen faramuci lenne munka közben  felállni és elkezdeni tornázni? Mások is így gondolják ezért nem terjedt el. A kölcsönös és hallgatólagos szégyenlősség jegyében! Szerencsére nem minden gyakorlat “ciki”, vannak olyan asztal mellett végezhető gyakorlatok amelyeket ösztönösen is csinálunk néha. Így nem keltünk feltűnést velük és 1-2 perc alatt megmacskásodott tagjainkba ismét életet varázsolunk!

Ezeket a gyakorlatokat menet közben is tudjuk csinálni, hiszen saját érdekünk, hogy munka végére ne érezzük magunkat úgy mint akit kerékbe törtek.

Amikor az ember nem figyel arra hogy félóránként kimozduljon a számítógép elől. Estére minden tajga fájdalommal görcsösséggel telik meg, kedve is borúsabbá változik, és észjárása is lassulni fog.

Ingerlékenyebb lesz hangulata és így a szabad időt se tudja olyan formán eltölteni, hogy pihentető és örömteli legyen!

Figyeljünk oda, hogy legyen időnk a  minden napi rutin munka közben kikapcsolni egy kicsit. Hiszen egészségünk egyik alapvető szükséglete, hogy odafigyeljünk magunkra is, hogy ne essünk ki a munkából. Megtanuljuk hogy ne feszítsük túl a húrt, és próbáljunk okosan lazítani!

Végezetül

Ne gondoljuk hogy ez a munkahelyi Kávézások ellen szól, hiszen a belső kommunikáció és a csapat összhangjának is a színtere az irodai munka során, mindössze arról szól, hogy ne csak arra építsük frissességünket, hogy a tartalékokat facsarjuk ki magunkból egy csésze feketével.